admin
Administrator
 Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2225
|
|
Romanian name: Biban
Latin name: Perca Fluviatilis Description: Corpul bibanului este robust si indesat, are o forma frumoasa, in partea anterioara fiind mai lat si mai inalt, iar in jumatatea posterioara usor turtit lateral. Toata suprafata corpului este acoperita cu solzi marunti si aspri, bine implantati in tegument. Capul are o forma oarecum conica, cu o gura relativ mare. Ambele maxilare sant prevazute cu dinti marunti si ascutiti, dispusi ca o perie. Placile care acopera operculele se termina printr-o teapa. Liniile laterale insotesc curbele corpului. Inotatoarele dorsale sunt despartite intre ele de o pielita nu prea lata, inotatoarea dorsala anterioara este prevazuta cu radii tepoase tari, cu care bibanul se apara la nevoie. Dimension: 0-35 cm - lungime maxima 50-60 cm Weight: 300-500 g - greutate maxima 2-5 kg Method: Se pot utiliza atat metoda cu voblerul, cat si cu lingura. Primavara si toamna este eficienta si metoda "pater noster", care consta in cufundarea si ridicarea momelii vii din apa si schimbarea permanenta a locului de pe mal, in cautarea bibanului. De asemenea se pot utiliza si rime sau bucati de peste, precum si insecte si pestisori mici vii. Period: Pescuitul bibanului ofera mari satisfactii iarna, dar si pe timp de vara, mai ales cand caldura este excesiva si cand alte specii nu musca deloc.
|
|