admin
Administrator
 Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2225
|
|
Romanian name: Avat
Latin name: Aspius Aspius Description: Corpul avatului este alungit, viguros, cu solzi mici bine fixati cu striuri, cu spinarea si muchia ventrala rotunjite, inotatoarea dorsala mai inalta decat lunga, taiata oblic si mult impinsa spre coada. Are capul conic, gura mare, larga, cu falca de jos arcuita in sus. Colorit: muchia spinarii bate in verde - albastrui, iar laturile si pantecele sunt argintii lucioase. Aripioarele ventrale au marginile roscate. Method: Metoda cea mai etica de pescuit a avatului este cea cu musca artificiala. Se pot folosii cu mare succes si lingurile, voblerele si twisterele. Period: Pescuitul la avat da rezultate bune incepand cu luna martie si pana in zilele cu inghet din noiembrie-decembrie, dar foamea lui atinge apogeul dupa perioada depunerii icrelor, in aprilie, cand ataca totdeauna carligul nadit.
|
|