Pro Pescar
Acest forum se adreseaza tuturor pescarilor sportivi
Lista Forumurilor Pe Tematici
Pro Pescar | Reguli | Inregistrare | Login

POZE PRO PESCAR

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Lolalola
Femeie
23 ani
Cluj
cauta Barbat
26 - 80 ani
Pro Pescar / Pescuit stationar / Umezirea nadei Moderat de Gigi, zsolty
Autor
Mesaj Pagini: 1
admin
Administrator

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2225
SECRETE - UMEZIREA NADEI
M.I.

Una dintre conditiile importante pentru pregatirea unei nade eficiente este dozarea judicioasa a cantitatii de apa care se incorporeaza in amestecul de prafuri si faini.
Din pacate nu exista o reteta stricta in ceea ce priveste acest aspect, totul depinzand de reteta amestecului, anumite tipuri de faina absorbind mai multa apa, altele, mai putina.
De asemenea, cantitatea de apa pe care trebuie sa o dam nadei : cateodata avem nevoie de o nada mai „seaca”, in timp ce in alte cazuri este preferabil ca aceasta sa fie supraumezita.
În orice caz, trebuie sa tinem cont de faptul ca o nada putin umezita, chiar daca la prima vedere pare compacta, se desface rapid in contact cu apa in care pescuim, in timp ce o nada foarte umezita are o actiune mai lenta.
Daca folosim nada din comert, preparata industrial, aceasta isi mareste volumul prin umezire, in general, aproximativ de 3 ori cea „de fund” si de aproximativ 4 ori cea „de suprafata”.
Pornind de a aceasta premiza, vom folosi pentru prepararea nadei o galeata gradata volumetric si un vas gradat pentru apa. Prin incercari succesive, umezind amestecul in etape, omogenizandu-l si lasandu-l sa se „traga” apa timp de 10 minute pentru fiecare etapa, vom nota cantitatea de apa necesara obtinerii consistentei dorite. Vand deja aceasta experienta, pentru urmatoarele partide veti folosi de la inceput cantitatea de apa necesara, mai putin cu aproximativ 200-300 ml, bineinteles, adaugata treptat in timp ce amestecam combinatia. Dupa ce terminam, lasam amestecul sa „traga” apa timp de aproximativ 10 minute, dupa care adaugam si diferenta de 200-300 ml pentru a ajusta consistenta pe care dorim sa o obtinem.


pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la