Pro Pescar
Acest forum se adreseaza tuturor pescarilor sportivi
Lista Forumurilor Pe Tematici
Pro Pescar | Reguli | Inregistrare | Login

POZE PRO PESCAR

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Iasminica pe Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Arad
cauta Barbat
24 - 52 ani
Pro Pescar / Bucataria pescarului / Conserva de peste  
Autor
Mesaj Pagini: 1
admin
Administrator

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2225
Ingrediente:

1 kg de peste mic,

2 cepe mari, jumatate de litru de bulion,

4 linguri de ulei,

4-5 fire de cimbrisor,

2 foi de dafin,

sare, piper dupa gust.

Pestele se curata (fara cap), se spala, se condimenteaza. Ceapa se taie inele. Se aseaza in oala in straturi: un strat de peste, unul de ceapa, unul de peste etc. Printre straturi se pun foile de dafin si cimbrisorul. La final se pune uleiul , bulionul si rosiile din conserva. Se pune un capac sau folie de aluminiu si se da la cuptor la foc mic, pt. cca 4-5 ore. 
O data pe ora se verifica si se adauga apa daca nu mai are lichid. Daca se face in cucta se face tot la foc mic dar dureaza aprox 2 ore jumatate si nu mai trebuie adaugata apa. Nu se amesteca sub nici o forma. Este gata cand oasele pestelui se fierb atat de tare incat se topesc in gura.
Se pot face cantitati mai mari care se pun in borcane si se sterilizeaza. Se pastreaza foarte bine, ca si zacusca. Se poate consuma rece sau cald. 


Pofta buna!

100 gr. de conserva depeste in suc de rosii contine: 132 calorii, 17 gr. proteine, 11 gr. lipide si 2 gr.carbohidrati.





Tips: Conserva de peste facuta in casa se poate servi si copiilor. In momentul servirii, putem adauga 1-2 feliute de lamaie.


pus acum 13 ani
   
admin
Administrator

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2225
Timp de preparare:
3,5 ore (complexitate ridicata)

Ingrediente:
2 kg peste (indigen sau oceanic)
4 morcovi
4 cepe
1 plic seminte mustar
5-6 foi dafin
1 lingură otet
1 căpătānă usturoi
1/2 kg rosii sau bulion
200 ml ulei
piper
sare


Mod de preparare:
Se curată pesele de intestine, se taie capul coada si aripioarele.
Se taie morcovul rondele, se taie ceapa felii (julien).
Se curata rosiile de coji..
Se pun toate ingredientele īntr-o oală sub presiune (kuktă, se pune sare si piper după gust se acoperă cu apă, să depseeasca cu un deget ingredientele si se fierbe la foc mic 2 1/2-3 ore.
Se consumă rece, sau se poate pune īn borcan pentru iarnă.


pus acum 13 ani
   
Gigi
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 256
Dragi mei am incercat si eu o reteta mixta pentru conserva de peste. De fapt am combinat mai multe retete si am mai facut cateva adaugiri.
Pentru inceput am "prins" doua pungi de macrou, pe care, dupa ce l-am eviscerat si am separat capul (cu care am hranit pisicutele), l-am taiat in doua sau in trei bucati si l-am pus la sarat, timp in care am pregatit restul ingredientelor.
Asa ca am dat fuga in gradina si am adunat o mana de frunze: majoritare au fost frunzele de patrunjel, printre care am mai pus frunze de telina si busuioc.
Din aceste frunze am facut un pat pe fundul kuktei, pat peste care am pus restul ingredientelor. Motivul pentru care le-am pus sub ingrediente este ca sa se absoarba aromele mai bine in apa.
Apoi am trecut la scosul si curatatul morcovilor, pe care i-am taiat rondele.
Plangacioasa ceapa si usturoiul au fost si ele aduse in bucatarie curatate, pregatite si taiate solzi. Iar catre final am curatat cartofii pe care i-am taiat tot rondele desi cred ca era bine si daca ii taiam cubulete(oricum nici rondele nu s-au spart).
Despre cantitatile acestor ingrediente ce va pot spune. Dupa parerea mea le puneti in functie de cata garnitura doriti langa peste. Eu am pregatit cate o farfurie adanca cu varf (nu chiar asa mare - pisc, dar nici rasa ...  ) din fiecare ingredient. (ceapa si uturoil impreuna intr-o farfurie ...   )
Dupa care am pus in apropiere condimentele: sare, delicat, maghiran, piper, rozmarin, coreandru, cuisoare si o sticla de ulei si una de otet.

Si am inceput asezarea in straturi a pestelui, morcovilor, cepei, usturoiului, si a cartofilor. Straturi pe care le-am condimentat cu cele de mai sus.
Fiindca pestele folosit avea dimensiuni destul de mari, pentru macerarea oaselor am pus doua linguri de otet si cca. 20 de cuisoare. Cuisoarele au rolul de a macera oasele, dar datorita aromei lor puternice nu am pus prea multe, la fel si cu otetul si el macereaza, dar nu am vrut sa pun mai mult pentru a nu fi prea acru rezultatul. Asa ca daca le combini obtii o macerare perfecta si eviti un gust prea acru al compozitiei.
O data asezate straturile in kukta am turnat apa pana cand aceasta a depasit compozitia cu cca 2-2,5 cm si am mai pus cca. 100 ml ulei.
Am pus capacul, am pornit aragazul si leam pus la foc dupa care le-am spus la         revedere pentru  cca. 2:30 - 3 ore     

Dupa care iata rezultatul:

conserva peste dragi mei incercat reteta mixta pentru conserva peste. fapt combinat mai multe retete

35.2KB


pus acum 10 ani
   
Gigi
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 256
Pofta mare ... si nu uitati de un pahar de vin; rosu demisec as zice eu, dar fiecare dupa gustul sau e liber sa aleaga, ca doar nu suntem la master sef   


Asa mi se rostogolea limba-n gura de ... placere ...

conserva peste pofta mare ... uitati pahar vin; rosu demisec zice eu, dar fiecare dupa gustul sau

30.3KB

Modificat de Gigi (acum 10 ani)


pus acum 10 ani
   
admin
Administrator

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2225
Vrem si noi o portiez    

pus acum 10 ani
   
Gigi
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 256
Haideti ... tocmai am mai pregatit o kukta. Ma asteapta pana dupamasa in frigider ... asta e mai buna rece ... 

pus acum 10 ani
   
admin
Administrator

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2225
Iar ai mancat-o singur

pus acum 9 ani
   
Gigi
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 256
Nu nu, asta a fost de lauda ... am chemat toti vecinii, prietenii, familionul etc etc.  Bine ca nu au venit toti ... hihihihi  mi-a mai ramas si mie ... si asta nu pentru ca nu a fost buna ...
Bine ca nu le-am dat adresa siteului ca il umpleau astia cu laude si nu vreau concurs de bucatareala ...      modestia asta ... ...

Modificat de Gigi (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la