Pro Pescar
Acest forum se adreseaza tuturor pescarilor sportivi
Lista Forumurilor Pe Tematici
Pro Pescar | Reguli | Inregistrare | Login

POZE PRO PESCAR

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
alyna2408
Femeie
25 ani
Botosani
cauta Barbat
26 - 60 ani
Pro Pescar / Bucataria pescarului / Ciorba lipoveneasca  
Autor
Mesaj Pagini: 1
admin
Administrator

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2225
Ciorba lipoveneasca.
Reteta din categoria: Borsuri si Ciorbe | Specific: Romania
Trimisa de
dicarmencitta1957
pe 30 iulie 2009
Timp de preparare:
50 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
2 kg peste combinat(crap,salau,biban,caras).
3 cartofi.
2 ardei grasi(unul rosu,unul verde).
2 morcovi.
3 sau 4 cepe.
3 rosii,sau o cutie de rosii tocate in bulion(Pomodore).
1 legatura patrunjel.
1 capatana usturoi.
5 linguri cu ulei.
sare,piper,otet,ardei iuti.   

Mod de preparare:
Curatam pestele si il taiem in bucati mari,pe care le crestam din loc in loc.Curatam si spalam legumele.Taiem ardeii grasi marunt,cartofii ii taiem in patru,ceapa o lasam intreaga,iar morcovii ii dam pe razatoarea mica.Aceasta ciorba se face la ceaun(daca avem),dar o putem face si intr-o oala de cel putin 6 litri.Se adauga intr-o oala legumele,apa sa fie putin sarata.Atentionez ca ardeii grasi eu ii pun la urma odata cu patrujelul amestecat,pentru ca da o savoare extraordinar de buna ciorbei.Dupa ce au fiert legumele punem pestele si stim ca acest ingredient fierbe foarte repede,asa ca lasam cel putin 10-15 minute si la urma adaugam cutia cu rosii decojite in bulion si trei linguri de ulei(eu pun ulei de masline).Punem sare si otet dupa gust si stingem focul, adaugand patrunjelul tocat fin cu adeiul gras la fel tocat fin.Preparam un sos de usturoi zdrobit si cele 2 linguri de ulei de masline ce ne-au mai ramas.Scoatem pe un platou pestele si il aducem la masa impreuna cu ciorba,otet,ardeii iuti si sosul de ustutoi.Se poate servi cu o mamaliguta si un pahar de vin alb.Pofta buna !!!


pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la