Pro Pescar
Acest forum se adreseaza tuturor pescarilor sportivi
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
Pro Pescar | Reguli | Inregistrare | Login
POZE PRO PESCAR
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: bruneta_ta_us pe Simpatie
| Femeie 25 ani Giurgiu cauta Barbat 25 - 52 ani |
|
admin
Administrator
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2225
|
|
Bors de peste lipovenesc Intro : Ca materie prima se procura (va recomandam peste proaspat pescuit) din mai multe soiuri de pesti. De preferat sa fie din mai multe categorii, adica atat peste gras cat si slab si alb si cu si fara oase. In general e bun somotelul , crapul , somon ,biban,caras,babusca si un lin e bun etc. In general ciorba iese buna din capete si cozi de la pestele mare (burta o preparati in alte feluri de mancare) si peste intreg mai mic.Intr-o oala mai maricica, se tapeteaza fundul ei cu rondele de cartofi asezate pe 2 -3 randuri. Rondelele taiate cam la 5-10mm grosime. Peste aceste rondele se aseaza bucatile de peste, dupa care se adauga apa cat sa acopere pestele (sa "pluteasca" pestele in apa). Bucatile de peste se aseaza in ordinea "rezistentei", adica capetele la fund iar pestii mai mici deasupra, altfel pestele mai mic se va sfarama. Se adauga si un ardei gras taiat felii si una doua rosii potrivite taiate in sferturi. Sare dupa gust (cam o lingurita cu varf pentru o oala de 4 litri). Se lasa sa fiarba 15-20 minute dupa care se adauga otet (cam 2 linguri la litrul de volum de ciorba) dupa care se mai lasa la fiert 15-20 minute pana pestele e fiert. Se pregateste un mujdei de usturoi si o mamaliga.Pestele se scoate pe un platou si se mananca ca un rasol, cu mujdei de usturoi si mamaliga, iar otet se toarna in farfuria fiecaruia dupa gust. Dupa ce s-a umplut "burta" cu peste, se pune in farfurie zeama, care se drege cu mujdei de usturoi, otet, sare si se mananca cu ardei iute. Timp de preparare: 1 h complexitate redusa Ingrediente : 1 ½ l apa, ½ l bors, ½ kg peste diferit(lin, somn, stiuca, calcan etc), 5-6 bucati crap, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 ceapa mare, sare, 1 virf de cutit piper pisat Mod de preparare :Se taie zarzavatul marunt si se fierbe in apa. Cind este gata se strecoara, se pune zarzavatul si se adauga peste diferit, taiat marunt. Zeama cu bucatelele de peste fierte se strecoara in alta oala, iar pestele se trece prin sita, inlaturindu-se totodata si oasele. Se pune oala la foc si se adauga bucatile de crap, sarea si piperul. Dupa 15-20 minute cind pestele este fiert, se adauga borsul fiert separat si verdeata, lasind sa mai dea citeva clocote . Se poate servi calda sau rece
|
|
pus acum 13 ani |
|