Pro Pescar
Acest forum se adreseaza tuturor pescarilor sportivi
Lista Forumurilor Pe Tematici
Pro Pescar | Reguli | Inregistrare | Login

POZE PRO PESCAR

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Alexandra dan
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
28 - 66 ani
Pro Pescar / Bucataria pescarului / Sosuri peste, la cuptor  
Autor
Mesaj Pagini: 1
admin
Administrator

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2225
Sosuri peste, la cuptor

Pestele se pregateste extreme de simplu la cuptor. Felurile preparate pe aceasta cale sunt fine si, in plus, bogate in proteine. Pestele preparat la cuptor poate fi servit simplu cu o felie de lamiae, dar si cu o serie de sosuri picante. Acestea se pot pregati cat timp pestele sta la cuptor.

Retetele pe care vi le prezentam se potrivesc atat pentru pestele facut la cuptor, cat si pentru pestele prajit la tigaie, sau pregatit pe gratar.

Reteta de baza este pentru file de peste la cuptor.

Se preincalzeste cuptorul la 200 grade, se intinde o bucata de folie de aluminiu pe masa de lucru si se unge cu ulei;

Se aseaza in centru fileurile de peste, se ung cu ulei si se dau cu sare si piper, intre bucati se pot pune bucati de lamaie;

Se acopera pestele cu restul de folie, se inchid marginile, cat mai etans, se da la cuptor 10 minute, pentru fileuri de 2,5 cm grosime;

Fileurile astfel preparate se pun pe un platou cald si se orneaza cu felii de lamaie, marar sau se pot servi cu unul din sosurile urmatoare.


Sos verde
Se amesteca cu mixerul, intr-o masa omogena 100 g maioneza, 100 g iaurt, 2 linguri marar tocat, 2 linguri ceapa verde toccata, 2 linguri patrunjel tocat, putin tarhon uscat si 2 linguri vin rosu, pana se obtine un piure. Se intrerupe operatia din cand in cand pentru a aduna compozitia de pe peretii vasului.


Sos de rosii cu ciuperci
Se topeste 1 lingura de unt, in care se calesc 100 g ciuperci taiate feliute, 2 linguri de ceapa tocata marunt si 1 catel de usturoi zdrobit. Se adauga rosii decojite din conserva, si � lingurita rozmarin. Se da intr-un clocot si se contunua fierberea 10 minute la foc potrivit, amestecand ocazional.


Sos de castraveti cu marar
Se amesteca un castravete mic, ras, fara seminte cu 100 g smantana, 2 linguri maioneza, 2 linguri de ceapa tocata marunt, 1 lingurita coaja de lamiae, 1 lingurita marar uscat. La sfarsit se mai pun cateva felii de castravete si se potriveste de sare si piper.


Sos de rosii cu hrean
200 g ketchup se amesteca bine cu 2 linguri de hrean ras, 1 lingura zeama de lamiae, putin sos Worcester si cateva picaturi de sos Tabasco.


Sos de ceapa si mustar
Se topesc 2 linguri de unt la foc potrivit, se taie o ceapa medie in felii si se caleste cca 5 minute in unt. Se presara 1 lingura de faina si se amesteca bine. Se adauga 200 ml fiertura de peste sau supa de pasare si o lingura de mustar, se potriveste de sare si piper. Se fierbe 2 minute, amestecand continuu, pana se leaga sosul.


pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la