Pro Pescar
Acest forum se adreseaza tuturor pescarilor sportivi
Lista Forumurilor Pe Tematici
Pro Pescar | Reguli | Inregistrare | Login

POZE PRO PESCAR

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
sophiaaa
Femeie
24 ani
Iasi
cauta Barbat
25 - 51 ani
Pro Pescar / Bucataria pescarului / Peste la sare 2.  
Autor
Mesaj Pagini: 1
admin
Administrator

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2225
Peste la sare


Peste la sare este o reteta simpla si foarte speciala. Aceasta reteta originala de peste la sare va fragezi carnea si va da o dulceata deosebita pestelui. Va recomandam aceasta reteta de peste la sare pentru ca pune in valoare pestele si ii lasa proprietatile benefice intacte.

Ingrediente

1,5 kg peste alb
2 kg sare mare
usturoi sau lamaie

Mod de preparare

Se curata pestele, se taie capul, care se poate folosi la ciorba, se spala foarte bine dupa care se usuca foarte bine pina este total svantat;

Se foloseste un vas de yena in functie de marimea cantitatii de peste, se incinge cuptorul la 200-220 de grade, se pune sare (de un deget grosime) pe fundul vasului de yena, deasupra se pune pestele si apoi se acopera pestele cu sare pina la limita vasului;

Se lasa in cuptor (45-60 min) pana cand sarea de deasupra se pietrifica. Dupa aceea se scoate, se sparge sarea cu un ciocanel si se scoate pestele pe farfurie in asa fel incat sa aiba cat mai putina sare. Se serveste cu mujdei de usturoi sau cu lamaie.


pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la