Pro Pescar
Acest forum se adreseaza tuturor pescarilor sportivi
Lista Forumurilor Pe Tematici
Pro Pescar | Reguli | Inregistrare | Login

POZE PRO PESCAR

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Profil simona2000
Femeie
25 ani
Galati
cauta Barbat
25 - 53 ani
Pro Pescar / Discutii / AQUA-CRISIUS Moderat de Gigi, Tibi
Autor
Mesaj Pagini: 1
admin
Administrator

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2225
COMUNICAT 21 MARTIE 2012


COMUNICAT

APS AQUA CRISIUS este autorizată conform legii să elibereze permise de pescuit.

Controlul activităţii de pescuit este atributul exclusiv al următoarelor autorităţi- ANPA- Inspecţia Piscicolă, Poliţia, Poliţia de Frontieră, Jandarmeria , Garda de Mediu şi pe teritoriul ariilor protejate custozii/ adminstratorii ariilor naturale protejate. APS AQUA CRISIUS administrează ariile naturale protejate Crişul Negru, Defileul Crişului Negru, Crişul Repede amonte de Oradea, Lunca Inferioară a Crişului Repede, Diosig şi Valea Iadei unde este împuternicită asupra avizării şi controlului tuturor activităţilor şi sancţionarea încălcărilor actelor normative specifice. Abuzurile şi dezinformarea realizată de reprezentanţii AJVPS Bihor, care nu au nici un drept de constatare a valabilităţii permiselor de pescuit, le dezavuăm şi aşteptăm sesizări scrise din partea membrilor şicanaţi, deranjaţi de aceste ilegalităţi pentru a se putea măsurile legale ce se impun. Decizia Curţii de Apel Oradea care o considerăm injustă şi nedreaptă şi nici nu este definitivă urmează recursul la instanţa de judecată competentă. Activitatea de pescuit nu este afectată în niciun fel, Autorizaţiile de pescuit pentru o zonă de pescuit conferă dreptul titularului de a percepe un TARIF pt PESCUIT aprobat de ANPA în cursul procesului de autorizare. În judeţul BIHOR singura zonă cu tarif este ZONA CRIŞUL NEGRU 21km Vânători- Frontiera Ungaria prin Autorizaţia nr.58 şi care nici măcar nu este în litigiu- cu tarif de 20 de lei/an, 10 lei/lună. 5 lei/săptămână RESTUL ZONELOR  din jud. BIHOR FIIND CU TARIF 0.

Această campanie a AJVPS BIHOR, care aminteşte mai degrabă de searaultimelor alegeri prezidenţiale din România, care urmăreşte doar „vânătoarea” de membri cotizanţi o considerăm o ruşine amintind de vremuri demult apuse şi care nu fac onoare unui stat european. În statele Uniunii Europene asociaţiile pescarilor colaborează pentru interesul comun al societăţii făcând eforturi în acest sens, organizaţia noastră consideră că aşa ar trebui şi la noi, de aceea aplică cu succes finaţările europene şi nu numai pentru ca pe termen mediu să ajungem la standardele europene şi în sectorul pescuitului, astfel toate măsurile care le adoptăm sunt pentru refacerea biodiversităţii în general şi a ihtiofaunei în special.

19.03.2012                                                                      Ec.Mihai V. Togor
Preşedinte

Preluare sait Aqua Crisius

_______________________________________


pus acum 12 ani
   
Gigi
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 256
Au luat imediat masuri pentru a-si proteja membrii. Lucru pe care AJVPS-ul nu prea la facut anul trecut in momentul in care Aqua a luat crisurile. Nu le-a explicat membrilor ca tarifele Aqua sunt 0 lei si chiar si membri AJVPS pot pescui nestigheriti alaturi de pescarii asociatiei AQUA.
Despre tariful din zona Vanatori - frontiera Ungaria e ceva ciudat acolo. Daca ne uitam pe tabelul afisat pe siteul ANPA cu asociatiile din Arad pe acea zona Aqua percepe tarife saptamanale/lunare si anuale, dar daca ne uitam la tabelul cu asociatiile bihorene, vedem ca pe aceeasi zona Aqua percepe tarif 0. Discriminare? E legal sau nu?

In ceea ce priveste ariile protejate nu inteleg cum de la cateva faramituri de arii protejate: 2% acolo, 3% in alta parte sau 10% langa vre-o localitate, s-a ajuns ca tronsoane intregi de ape sa fie arii protejate. De exemplu unde sunt autorizatiile care arata ca intreg tronsonul I al Crisul Negru este o arie protejata. Deoarece pe malul apei panourile afisate de AQUA Crisius arata exact acest lucru. (am pus o poza pe undeva pe site unde apare acest lucru)
Scria ceva de genul ca in baza autorizatiei x asociatia Aqua Crisius administraza activitatea de pescuit sportiv pe tronsonul I al crisului Negru Beius baraj - Ginta zona protejata.
Si pe siteul ministerului mediului apare pe acel tronson doua zone protejate la Uileacu de Beius si la Soimi.
Deci care e adevarul?


pus acum 12 ani
   
admin
Administrator

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2225
Nu am nici un drept sa vorbesc in numele AJVPS Bihor detalii puteti cere de la vicepresedintele AJVPS Bihor

pus acum 12 ani
   
koko
Moderator

Din: Oradea
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1584
30.10.2012, 15:22

Preluare Bihoreanul
             
       
                                    Aqua Crisius a lansat un nou proiect de mediu pentru ariile protejate de pe Crişul Repede şi Crişul Negru
           
                   
Asociaţia Pescarilor Sportivi Aqua Crisius a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă organizată la Hotelul Continental, lansarea unui proiect pentru protejarea siturilor naturale şi ariilor protejate din perimetrul defileurilor Crişului Repede şi Crişului Negru, al căror custode este.
 
Vor mai mult!

Astfel, timp de trei ani, organizaţia non guvernamentală va face o "radiografie" minuţioasă a acestor zone şi va elabora, la final, un plan de măsuri pentru protejarea acestora. "Suntem de abia în faza primilor paşi, dar sperăm că peste un an de muncă să putem să prezentăm şi rezultatele pe care scontăm să le avem", a declarat Andrei Togor, managerul de proiect.

"Proiectul urmăreşte elaborarea unor planuri de management eficient al acestor arii protejate. Vom face studii pentru identificarea tuturor speciilor şi habitatelor din aceste arii. Conform situaţiei de la Ministerul Mediului, în aceste zone sunt evidenţiate 104 specii şi 11 habitate naturale, dar noi suntem convinşi că aici există mult mai multe specii de plante şi animale care necesită protecţie", a declarat Mihai Togor, preşedintele Aqua Crisius, beneficiarul proiectului în calitate de custode al celor 7 arii protejate vizate.

Togor apreciază că, la finalul proiectului, care se derulează pe o perioadă de 36 de luni începând cu 1 august, în aceste zone va fi evidenţiată prezenţa unor specii despre a căror existenţă nu se ştia până acum, precum vidra sau râsul, dar care se presupune că există în areale ca Valea Iadei, din Apuseni.


Studii minuţioase

Proiectul derulat de Aqua Crisius se numeşte "Elaborarea planurilor de management, măsuri de management integrat şi întărirea capacităţii instituţionale de administrare a siturilor ROSCI0049 Crişul Negru, ROSCI0050 Crişul Repede amonte de Oradea şi ROSPA0123 lacurile de acumulare de pe Crişul Repede, ROSCI0061 defileul Crişului Negru, ROSCI 0104 lunca inferioară a Crişului Repede, ROSCI0068 Diosig şi ROSCI0262 Valea Iadei". Valoarea acestuia este de 2.466.042 de lei, din care 90% sunt alocaţi din fonduri europene de mediu, iar contribuţia Guverului României de este de 10%.

Din această sumă, ecologiştii vor cumpăra echipamente performante pentru identificarea, studiul şi monitorizarea speciilor din ariile naturale de pe Crişul Repede şi Crişul Negru, precum binocluri cu infraroşu, aparate foto şi video, dar şi echipamente de urmărire sub apă.

Pentru ca treaba să fie făcută cum trebuie, Aqua Crisius va cheltui aproape jumătate din banii alocaţi pe studii ştiinţifice laborioase, care vor fi efectuate de cercetători de meserie. Asociaţia va organiza în curând o licitaţie pentru constituirea echipei de cercetare care va fi responsabilă apoi de întreaga operaţiune de identificare şi monitorizare a speciilor de plante şi animale din ariile naturale vizate, dar şi de elaborarea măsurilor de protejare a acestora de influenţa factorului uman.

Activitatea de cercetare se va desfăşura pe o suprafaţă totală de 11.413 hectare şi se va concretiza prin realizarea a 13 studii ştiinţifice, 18 baze de date, 42 de hărţi şi 29 de hărţi GIS.

"În aceste arii sunt permise activităţi şi intervenţii umane, însă doar acelea care nu au un impact major asupra zonei, fără modificări fizice ale acesteia. Din păcate, în toate ariile naturale vizate în acest proiect se derulează activităţi care periclitează speciile şi habitatele, cum sunt exploatările ilegale de balastru şi de lemn, dar şi braconajul piscicol", a mai adăugat Mihai Togor, care a precizat că planurile de management vor stabili şi măsuri cărora, pe viitor, li se va supune toată lumea.

Vor fi dezbateri

Înainte de implementarea proiectului, planurile de management vor fi supuse avizării Gărzii de Mediu, iar apoi unor dezbateri publice. În total, ecologiştii preconizează ca în cei trei ani de proiect să organizeze 28 de evenimente publice, în care bihorenii să îşi poată exprima părerea vizavi de măsurile propuse pentru managementul zonelor protejate.

Proiectul derulat de Aqua Crisius este concretizarea obligaţiei impuse de legislaţia europeană fiecărui custode de arie protejată în ce priveşte atragerea de fonduri pentru protecţia şi monitorizarea ariilor naturale. "Din păcate, nu toţi custozii îşi respectă această obligaţie. În acest an, vom demara procedurile de retragere a dreptul de custodie asupra unor arii protejate acelor custozi care nu au demarat niciun proiect de atragere de finanţări", a declarat Gheorghe Raţiu, comisarul şef al Gărzii de Mediu Bihor, şi el prezent la conferinţa de presă.

Aqua Crisius se află la cel de-al treilea proiect de mediu, alte două fiind în avizarea comisiilor europene. Conform directivelor europene de mediu, la finele anului 2015 România va trebui să aibă aprobate 150 de planuri de management al ariilor naturale protejate.

Sorin Sotoc


_______________________________________
Pescuitul inainte de toate.

pus acum 12 ani
   
koko
Moderator

Din: Oradea
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1584
Asa ceva!! (Studii minutioase) (Braconaj piscicol)asta da proiect.

Auzi ;treaba facuta cum trebuie''

Pentru ca treaba să fie făcută cum trebuie, Aqua Crisius va cheltui aproape jumătate din banii alocaţi pe studii ştiinţifice laborioase, care vor fi efectuate de cercetători de meserie. Asociaţia va organiza în curând o licitaţie pentru constituirea echipei de cercetare care va fi responsabilă apoi de întreaga operaţiune de identificare şi monitorizare a speciilor de plante şi animale din ariile naturale vizate, dar şi de elaborarea măsurilor de protejare a acestora de influenţa factorului uman.

Proiectul derulat de Aqua Crisius se numeşte "Elaborarea planurilor de management, măsuri de management integrat şi întărirea capacităţii instituţionale de administrare a siturilor ROSCI0049 Crişul Negru, ROSCI0050 Crişul Repede amonte de Oradea şi ROSPA0123 lacurile de acumulare de pe Crişul Repede, ROSCI0061 defileul Crişului Negru, ROSCI 0104 lunca inferioară a Crişului Repede, ROSCI0068 Diosig şi ROSCI0262 Valea Iadei". Valoarea acestuia este de 2.466.042 de lei, din care 90% sunt alocaţi din fonduri europene de mediu, iar contribuţia Guverului României de este de 10%.

Auzi ;binocluri cu infrarosu'' asta da!!

Din această sumă, ecologiştii vor cumpăra echipamente performante pentru identificarea, studiul şi monitorizarea speciilor din ariile naturale de pe Crişul Repede şi Crişul Negru, precum binocluri cu infraroşu, aparate foto şi video, dar şi echipamente de urmărire sub apă.


_______________________________________
Pescuitul inainte de toate.

pus acum 12 ani
   
koko
Moderator

Din: Oradea
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1584
Oare cu binoclurile alea cu infrarosu vor sa vada mizeria,vandalismul si braconajul piscicol din ariile lor protejate pe timp de noapte??? deoarece ziua nu le vad???
Dar echipamentele de urmarire sub apa?? sa vada ce a mai ramas prin apa dupa
plecarea braconierilor???din ariile protejate?Noaptea mintii d-le.


_______________________________________
Pescuitul inainte de toate.

pus acum 12 ani
   
admin
Administrator

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2225
Probabil vor face documentare, de ce nu populeaza din acesti bani? fraieri platesc.

pus acum 11 ani
   
koko
Moderator

Din: Oradea
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1584
Da dar stii ce este interesant Mihai?aceasta asociatie poate sa atraga fonduri europene,iar AJVPS nu poate sau nu vrea,nu trebuie sa fii custode vreo unei arii protejate ca sa poti atrage fonduri,mai ales pe linie de acvacultura,ramura pe care UE pune un mare interes in tarile europene.Asociatii ca si AJVPS din alte tari au atras niste fonduri incredibile de mari si au si facut foarte multe conditii pentru membrii lor numai la noi nu se vrea sau nu sunt in stare.
Un lucru interesant mai este si faptul ca la noi in tara numai cei cu lacuri private pot atrage fonduri,mai ales cei din partea de sud-est al tarii si pot sa va dau multe exemple,deoarece am vizitat aceste lacuri,dar AJVPS nu poate si nu pot sa inteleg cauzele.Si sa nu uitam nici de ANPA care a depus iarasi un program de atragere de fonduri de asta nu inteleg comportamentul si gandirea celor din conducerea AJVPS Bihor.


_______________________________________
Pescuitul inainte de toate.

pus acum 11 ani
   
Gigi
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 256
Draga Koko pentru mine e clar ca lumina zilei ... nu se atrag fonduri din aceleasi motive pentru care nu se fac populari pe ape publice si nu se face nici paza pe aceste ape.

Daca pot sa pescuiasca pe aceste ape publice, administrate de AJVPS Bh, pescarii doar cu permis ANPA, e clar ca AJVPS Bh asteapta sa atraga ANPA-ul fonduri pentru aceste ape. E clar ca buna ziua. La fel cum se asteapta ca ANPA-ul sa le pazeasca sa le populeze sa starpeasca braconierii si asa mai departe.


Sau mai e o varianta de ce sa isi bata capul cand din cotizatiile platite de pr..., membri le ajung banii de salarii si unele "vacantute"?


pus acum 11 ani
   
admin
Administrator

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2225

Gigi a scris:

Draga Koko pentru mine e clar ca lumina zilei ... nu se atrag fonduri din aceleasi motive pentru care nu se fac populari pe ape publice si nu se face nici paza pe aceste ape.

Daca pot sa pescuiasca pe aceste ape publice, administrate de AJVPS Bh, pescarii doar cu permis ANPA, e clar ca AJVPS Bh asteapta sa atraga ANPA-ul fonduri pentru aceste ape. E clar ca buna ziua. La fel cum se asteapta ca ANPA-ul sa le pazeasca sa le populeze sa starpeasca braconierii si asa mai departe.


Sau mai e o varianta de ce sa isi bata capul cand din cotizatiile platite de pr..., membri le ajung banii de salarii si unele "vacantute"?





explica te rog sau vii doar cu acuzatii


pus acum 11 ani
   
Gigi
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 256
Domnilor v-am dat pe un alt forum exemplul celor de la C.S. CRAPARAD, care chiar daca administreaza , ca si voi ape publice (pe care pot pescui si pescarii cu permis ANPA, cu plata unei sume oneste), nu se plang, ci chiar fac treaba: pazesc, populeaza si incearca sa lupte cu braconajul de pe apele care le administreaza. Toate astea in limita posibilitatilor, dar macar misca.
Pe cand voi va plangeti si va coditi: ca nu puteti, ca nu aveti drepturi, ca ANPA-ul sa faca si asa mai departe.
Vorbim si discutam de fel de fel de modificari si completari pe care sa le aducem regulamentului de pescuit, in scopul de a imbunatati pescuitul sportiv sau mai bine zis recreativ, ... dar, doar vorbim si nu se modifica nimic.
Domnule nu sunteti in stare sa asigurati o paza zdravana in prohibitie(dar in restul perioadei anului), nu sunteti in stare sa puneti cu botul pe labe triplarii, miciuitorii sau cum le vor mai spune, nu se poate modifica un regulament  si mai vorbim de proiecte si fonduri europene.
Ar fi unul (la care aveti 10) "Protectia braconajului pisciol" care este foarte infloritor si are rezultate vizibile ... pe asta se pot lua bani zdraveni.

De ce acuz?  Or fi acuzatii sau adevaruri dureroase?






P.S. AQUA atrage fonduri europene din momentul in care si-au facut acele arii protejate ... daca retin corect anul trecut au primit vreo 30000 de euro bani europeni nerambursabili. Dar nu prea am vazut unde i-au investit si nu am vazut nici cercetatori pe malul apei dupa probe de pamant, apa, la numarat de pesti, de cormorani sau de braconeri ...


pus acum 11 ani
   
admin
Administrator

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2225
Koko nu stiu cum pot lua fonduri europene  cand acestea sunt blocate, si AJVPS are asemenea proiecte dar nu ne batem cu caramida in piept, le vom face publice cand vor fi finalizate, nu ca vom face sau am accesat si nu se vede absolut nimic, pe Cris se vede ce sa facut cu fondurile europene, cand de la Barajul din Iosia pana la Santandrei crisul este nivelat ca in palma, locul unde noi am pescuit in primavara este complect distrus, pana la apa ai de mers cam 20 metri, totul e sapat pana la balastiera de la Santion, ori aceste lucruri nu se intampla in ariile protejate?gunoiul de la santandrei nu este aruncat direct in cris de la groapa de gunoi, acolo nu este arie protejata?aceste lucruri nu le vede nimeni? aici sau investit cei 30000 euro?VORBESC PE FILMARI PE CARE LE AM FACUTE SI PE CARE AM SA LE POSTEZ.

pus acum 11 ani
   
koko
Moderator

Din: Oradea
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1584
Mihai eu nu acuz,ai inteles gresit,eu doar intrebam cum se poate ca AQUA poate sa atraga fonduri si AJVPS nu.Da stiu ca acum sunt blocate fondurile,dar nu ma refeream ca tu sa obtii acele fonduri,ma refeream la asociatie.In legatura cu ciuntirea crisului si mizeria de pe maluri ai dreptate stiu bine cum arata,de ce nu le vede nimeni? la asta nu pot sa-ti raspund,dar oare asociatia nu ar fi mai in masura sa arate si sa instiinteze forurile competente sa verifice activitatea acelei asociatii care este custodele ariilor??

_______________________________________
Pescuitul inainte de toate.

pus acum 11 ani
   
koko
Moderator

Din: Oradea
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1584
MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE
DIRECŢIA GENERALĂ PESCUIT - AUTORITATEA DE MANAGEMENT PENTRU POP
Programul Operaţional pentru Pescuit – Program finanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul României
Data publicării: 27.11.2012
Direcţia Generală Pescuit - Autoritatea de Management pentru POP (DGP-AMPOP) anunţă prelungirea, până în data de 15.01.2013, a sesiunii deschise de primire cereri de finanţare pe
măsurile 3.1, 3.2 şi 3.3, pentru acordarea fondurilor nerambursabile pentru pescuit şi acvacultură conform măsurilor 3.1, 3.2 şi 3.3 din cadrul Programului Operaţional pentru Pescuit. 
Depunerea proiectelor în cadrul măsurilor 3.1, 3.2 şi 3.3 se va face la sediile Compartimentelor Regionale, în intervalul 8.30-16.30, până la 15 ianuarie 2013. Solicitantul sprijinului financiar
trebuie să îndeplinească cerinţele de conformitate  şi eligibilitate menţionate în cadrul Ghidului Solicitantului aferent fiecărei măsuri (3.1, 3.2, respectiv 3.3).  În cazul măsurilor ce implică
evaluarea tehnică şi financiară, pentru a fi selectat pentru finanţare proiectul trebuie să obţină punctajul minim prevăzut pentru fiecare măsură, conform Ghidului Solicitantului corespunzător
măsurii. DGP-AMPOP va notifica în scris pe toţi solicitanţii privind rezultatul evaluărilor cererilor de finanţare depuse de către aceştia la sediile Compartimentelor Regionale.
Informaţii detaliate privind accesarea  şi derularea măsurilor din cadrul Programului Operaţional pentru Pescuit sunt cuprinse în Ghidurile Solicitantului care vor fi publicate pe site-urile  şi
Vă aşteptăm la Centrele Regionale din ţară. Sunaţi acum la 021-307-98-02 sau scrieţi-ne pe adresa Bucureşti, Bd. Carol I nr .2-4, , sector 3 sau pescuit @ madr.ro, pentru a afla cum puteţi
obţine şi dumneavoastră fonduri nerambursabile pentru pescuit şi acvacultură prin măsurile implementate prin POP.
Compartiment Regional Braşov: adresa: International Trade Center, Str.Al. Vlahuţă, nr.10, Braşov, Jud. Braşov, Tel./Fax: 0268 – 546.511, 0725 – 256.235, 0725 – 256.236     
Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu
Compartiment Regional Bucureşt:i adresa: Str. Mihai Eminescu nr. 11, Buftea, judeţul Ilfov, Tel./Fax.: 021 – 350.1161, 0725 – 256.223, 0725 – 256.224 
Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov, Prahova şi municipiul Bucureşti
Compartiment Regional Cluj adresa: Str. Dorobanţilor nr. 69, Cluj-Napoca, judeţul Cluj, Tel.: 0725 – 256.233, 0725 – 256.234
Alba, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu-Mare, Sălaj
Compartiment Regional Constanţa:adresa: Str. Revoluţiei, nr. 17-19, Constanţa, judeţul Constanţa, Tel./Fax: 0241 – 511.580, 0725 – 256.231, 0725 – 256.232, 0725 – 256.239
Ialomiţa, Călăraşi, Constanța
Compartiment Regional Dolj:adresa: Str. Nicolae Romanescu nr. 39, Craiova, judeţul Dolj, Tel./Fax: 0251 –425.008, 0725 – 256.221, 0725 – 256.222
Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Teleorman, Vâlcea
Compartiment Regional Galaţi: adresa: Str. Basarabiei nr. 55, bloc A16, parter, Galaţi, judeţul Galaţi, Tel./Fax.: 0236 – 414.102, 0725 – 256.225, 0725 – 256.226
Brăila, Buzău, Galaţi, Vrancea
Compartiment Regional Iaşi: adresa: Str. Al. Mihail Sadoveanu nr.10 bis, Iaşi, judeţul Iaşi, Tel.:0725 – 256.229, 0725 – 256.230
Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui
Compartiment Regional Timiş: adresa: Str. P-ţa Libertăţii  nr. 1, et. 2, cam 15, Timişoara, Jud. Timiş,Tel.: 0725 – 256.227, 0725 – 256.228 
Arad, Bihor, Caraş Severin, Hunedoara, Timiş
Compartiment Regional Tulcea: adresa: Iberom Business Center Str. Portului nr. 14, etaj 2, Tulcea, judeţul Tulcea, Tel./Fax.: 0340-814464, 0725 – 256.237, 0725 – 256.238


_______________________________________
Pescuitul inainte de toate.

pus acum 11 ani
   
koko
Moderator

Din: Oradea
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1584
Iata Mihai fondurile nu sunt blocate daca AJVPS are proiecte si daca vrea poate sa depuna inca aceste proiecte.

_______________________________________
Pescuitul inainte de toate.

pus acum 11 ani
   
admin
Administrator

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2225
KOKO in toata tara sunt blocate fondurile tu nu urmaresti stirile.

pus acum 11 ani
   
admin
Administrator

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2225
Proiecte se depun dar bani canci.

pus acum 11 ani
   
koko
Moderator

Din: Oradea
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1584
Regulament ROSCI0050 Cris Repede amonte Oradea
 
 
Art. 1. Situl de importanţă comunitară ROSCI0050 – Crişul Repede amonte de Oradea, denumit în continuare situl  ROSCI0050– Crişul Repede amonte de Oradea a fost înfiinţat prin Ordinul Ministrului mediului şi dezvoltării durabile nr. 1964/2007 privind instituirea regimului de arie naturală protejată a siturilor de importanţă comunitară, ca parte integrantă a reţelei ecologice europene Natura 2000 în România.
 
Art. 2. Scopul instituirii regimului de protecţie este protecţia şi conservarea unor ansambluri peisagistice, menţinerea unei interacţiuni armonioase a omului cu natura prin protejarea diversităţii habitatelor şi speciilor, promovarea păstrării folosinţei tradiţionale ale terenurilor, încurajarea şi consolidarea activităţilor, practicilor şi culturii tradiţionale ale populaţiei locale,  posibilităţi de recreere sau turism durabil, încurajarea activităţilor ştiinţifice şi educaţionale.
 
Art. 4. Zonarea internă a sitului ROSCI0050 – Crişul Repede amonte de Oradea se stabileşte  prin planul de management.
Art. 5. (1) Responsabilitatea managementului sitului ROSCI0050 – Crişul Repede amonte de Oradea, revine APS AQUA CRISIUS- denumită în continuare Custode, în conformitate cu Convenţia de custodie 152/07.07.2010 încheiată între custode şi Ministerul Mediului şi Pădurilor (2) În baza convenţiei de custodie, custodele elaborează regulamentul şi planul de management al sitului ROSCI0050 – Crişul Repede amonte de Oradea şi urmăreşte respectarea acestora;(3) În scopul desfăşurării unei activităţi eficiente, custodele elaborează următoarele documente:a) Registrul de colaborări - care cuprinde acordurile (protocoale, convenţii) de colaborare între administraţia sitului ROSCI0050 – Crişul Repede amonte de Oradea şi instituţiile care desfăşoară activităţi ştiinţifice, de documentare sau educaţionale în sit;b) Registrul de cercetări;c) Registrul de evenimente.

;c) pentru terenurile situate în intravilan, proprietarii terenuluişi/sau administratorii acestora  au obligaţia să gestioneze deşeurile generate sau abandonate;d) proprietarii şi/sau administratorii terenurilor aflate în perimetrul sitului  ROSCI0050 – Crişul Repede amonte de Oradea au obligaţia de a igieniza permanent suprafeţele afectate de abandonul deşeurilor, resturilor menajere şi alte asemenea şi în acelaşi timp de a-şiăsuri de prevenire a poluării mediului pe suprafaţa avută în proprietate/administrare;e) administratorii unităţilor turistice cât şi alte administraţii/proprietari ce îşi desfăşoară activitatea în situl ROSCI0050 – Crişul Repede amonte de Oradea, evacuează deşeurile, făcând dovada predării acestora la rampele ecologice sau încheie contracte de prestări servicii cu societăţi specializate, făcând dovada plăţii pentru serviciile de salubritate;  CAPITOLUL 6. ALTE ACTIVITĂŢI


_______________________________________
Pescuitul inainte de toate.

pus acum 11 ani
   
koko
Moderator

Din: Oradea
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1584
Iata Responsabilitatea managementului ROSCI0050 care revine APS AQUA CRISIUS/

iata rosci0050 care revine aps aqua crisius/

56.6KB


_______________________________________
Pescuitul inainte de toate.

pus acum 11 ani
   
koko
Moderator

Din: Oradea
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1584
.

AQUA-CRISIUS

59.1KB


_______________________________________
Pescuitul inainte de toate.

pus acum 11 ani
   
koko
Moderator

Din: Oradea
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1584
.

AQUA-CRISIUS

59.4KB


_______________________________________
Pescuitul inainte de toate.

pus acum 11 ani
   
koko
Moderator

Din: Oradea
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1584
.

AQUA-CRISIUS

52.4KB


_______________________________________
Pescuitul inainte de toate.

pus acum 11 ani
   
koko
Moderator

Din: Oradea
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1584
.

AQUA-CRISIUS

43KB


_______________________________________
Pescuitul inainte de toate.

pus acum 11 ani
   
koko
Moderator

Din: Oradea
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1584

In aceasta poza vedeti,pamant rezultat din constructii si binenteles mult moloz,pe un teritoriu foarte mare sunt zeci de bascule ,oare cei de la Natura 2000 ce parere ar avea de menegementul APS AQUA CRISIUS.Unde sunt Rangerii ???sau pe ei ai intereseaza numai avizele???

.  aceasta poza rezultat din binenteles mult moloz,pe teritoriu foarte mare sunt zeci bascule

48.1KB

Modificat de koko (acum 11 ani)


_______________________________________
Pescuitul inainte de toate.

pus acum 11 ani
   
Gigi
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 256
Sincer sa fiu nu cred ca e posibil ca paznici sa fie in spatele fiecarui roman si sa-i zica sa nu arunce gunoiul pe unde il taie capul.
Partea cu molozul hai sa zicem ca va fi incorporata de natura, anul viitor va fi acoperit de iarba dar vor arata urat acele movile de pamant. Ar fi fost mai bine daca le-ar fi nivelat dupa ce le-au aruncat acolo, daca tot nu au avut unde sa le arunce altundeva. Nu au gasit nici un drum printre pamanturi unde sa infunde gropile ramase de la tractoare? Asta e, se construieste, se schimba tencuiala, se schimba gresia etc undeva tebuie sa se arunce molozul ramas ca nu il poti tine langa casa ... dar in zona mea am observat ca tot mai multi le duc pe drumurile dintre pamanturi sau in vreun gropoi, nu il abandoneaza in mijlocul campului.
Despre sacii si gunoaiele aruncate anapoda pe cris (sau prin natura) ... nu stiu ce sa mai zic ... comportamentul asta se pare ca a prins radacini adanci in Romania. Cu toate ca mai prin toate localitatile deja circula masini pentru colectarea gunoiului, unora le place sa il adune in saci si sa-l arunce pe unde apuca, in loc sa ii puna in saci si sa ii scoata in fata casei pentru a fi preluat.
Oare e managementul aqua de vina sau e lipsa unora de bun simt, lipsa de omenie, lipsa de spirit civic?
Cred ca e problema noastra, noi nu suntem obisnuiti sa luam atitudine. Suferim la nivel national de o "durerenn paispe".
Chestia asta cu aruncatul gunoaielor pe oriunde se apuca nu afecteaza numai malurile apelor bihorene ci intreg teritoriul patriei. Ii vedem pe multi cum isi fac gratarul duminical la padure si lasa in urma lor o mizerie de nedescris, data viitoare isi vor alege alt loc curat pentru picnic.
Acelasi lucru se intampla si pe litoralul romanesc. Ii vezi pe cei de la curatenie dand cu matura toata noaptea pe faleza, degeaba ca dimineata tot gasesti flacoane si pahare de bere aruncate pe jos deoarece cel care vine de la club isi aunca pe geam paharul de bere deoarece nu stie la ce foloseste un cos de gunoi.
Nu vreau sa apar aqua, managementul lor il vedem toti, dar problema sta in multi dintre noi.


pus acum 11 ani
   
admin
Administrator

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2225
Din pacate acest lucru se intampla la noi, pana ne vom civiliza va nai dura ceva timp, pe zonz santandreiului e plin de moloz aruncat peste tot incepand de la peturi pana la betoane. Nefiind zona protejata probabil nu exista nici un interes.

pus acum 11 ani
   
Gigi
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 256
Ce parere aveti despre articolul de la adresa urmatoare:

detalii articol:



Atenţie, pescari: Permisul e insuficient pentru a pescui pe Crişuri

După ce au depistat mai mulţi pescari pe Crişul Repede şi pe Crişul Negru care aveau doar permis de pescuit, nu şi aviz pentru a pescui într-o arie protejată - cum sunt cele două râuri - şeful Asociaţiei Pescarilor Sportivi Aqua Crisius, Mihai Togor, atrage atenţia tuturor pescarilor bihoreni că sunt pasibili de amenzi dacă nu îşi cer şi aviz.
Orice activitate se plăteşte!

În calitate de custode al celor două arii naturale protejate, Togor a precizat joi, într-o conferinţă de presă, că un ordin comun al Ministerului Mediului şi al Ministerului Agriculturii, emis în vara anului trecut, prevede că pescuitul recreativ-sportiv pe arii naturale protejate se face în baza autorizaţiei de pescuit, adică a permisului eliberat de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură, şi a avizului eliberat de custodele zonei.

"Pentru Crişul Repede şi Crişul Negru, custode este APS Aqua Crisius", a spus Togor. Lipsa acestui aviz îl face pe pescar pasibil de amendă între 300-600 de lei, în timp ce eliberarea avizului costă doar 10 lei pe an.

Togor a precizat că nu doar pescuitul, ci orice activitate într-o arie naturală protejată, care are impact asupra zonei, necesită aviz din partea custodelui. Activitate cu impact nu este considerat, de pildă, ieşitul la iarbă verde, însă este culesul de plante medicinale, de ciuperci sau scăldatul.
Realizări în 2011

Pe de altă parte, Togor a făcut public şi raportul de activitate al asociaţiei. În total în 2011, rangerii Aqua Crisius au avut 107 acţiuni de control şi patrulare, din care 27 de acţiuni cu jandarmii, 23 cu Inspecţia Piscicolă, 10 cu Garda de Mediu şi alte cinci cu poliţiştii bihoreni.

În urma acestor controale, 1927 de persoane au fost legitimate, s-au făcut 11 sesizări penale şi s-au dat 105 amenzi, în cuantum total de peste 70.700 de lei. "Sesizările penale le-am făcut pentru tăieri de arbori, braconaj piscicol şi furt calificat de resurse minerale, adică nisip. La două sesizări, de braconaj piscicol, a început urmărirea penală, la una de tăieri de arbori s-a dat amendă, iar restul sunt în cercetare", a precizat Togor.

Printre alte activităţi din 2011, şeful Aqua Crisius a mai menţionat atribuirea în custodie către asociaţie a ariilor protejate Diosig şi Valea Iadului, realizarea regulamentelor pentru ariile protejate luate în custodie, participarea la diferite concursuri de pescuit, realizarea unor cercetări pe tema faunei piscicole.

Tot anul trecut, asociaţia a depus spre finanţare europeană patru proiecte, din care trei au fost aprobate. Unul vizează editarea unei publicaţii bilingve despre valorile naturale şi culturale a Văii Crişurilor, un altul cercetarea insulelor transfrontaliere pe cale de dispariţie şi ultimul elaborarea unui plan de management cu măsuri de management integrat în ariile naturale protejate, plan ce presupune cercetarea detaliată a acestor zone.

Adriana Ţic


pus acum 11 ani
   
admin
Administrator

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2225
Tot cu abureli ne tine domnul Togor.

pus acum 11 ani
   
Gigi
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 256
Dar, abuzuri nu le putem numi oare?

pus acum 11 ani
   
koko
Moderator

Din: Oradea
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1584
În ce condiţii se pescuieşte în Bihor

Asociaţia Pescarilor Sportivi (APS) Aqua Crisius informează că, anul acesta, pescuitul recreaţional sportiv în judeţul Bihor se va desfăşura în mod similar anului 2013.

Mai exact, pentru a pescui pe apele publice (Crişul Repede, Crişul Negru, Barcău, Ier, canale, lacurile de acumulare de pe Crişul Repede – Lugaş, Tileagd, Fughiu), este nevoie de permis ANPA valabil pe anul 2014 (care se poate obţine de la APS Aqua Crisius, ANPA sau AJVPS, fiind identic ca valabilitate indiferent de sursa de procurare) cât şi de un aviz gratuit din partea APS Aqua Crisius obligatoriu pe Crişul Repede de la Vadu Crişului până la frontiera cu Ungaria şi pe Crişul Negru de la Uileacu de Beiuş până la frontiera cu Ungaria, zone care constituie situri de importanţă comunitară aflate în custodia APS Aqua Crisius.
Pentru pescuitul în ape de munte (1 mai – 15 septembrie) e nevoie de permisul ANPA plus o taxă de la reprezentanţii Direcţiei Silvice.
Cei care doresc să pescuiască şi în alte judeţe e bine să ştie că, acum, Bihorul este singurul judeţ unde nu se plătesc tarife pe zona de pescuit. Există, totuşi, o singură excepţie între Vânători şi frontiera cu Ungaria – zona Ant, unde este prevăzută tarifarea zonală în favoarea APS Aqua Crisius la un tarif de 20 de lei pe an, 10 lei pe lună sau 5 lei pe săptămână.
În rest, pe toate apele publice din ţară este perceput un tarif zonal ca supliment al permisului ANPA.
„În ce priveşte braconajul piscicol, un subiect atât de delicat, ţinem să le mulţumim acelor pescari care au avut atitudine în timp real, sesizând comiterea unor astfel de fapte. Am răspuns şi noi câtorva solicitări punctuale, venite în timp real, ale căror rezultate le-am făcut publice. În afară de acestea, în 2013 APS Aqua Crisius a efectuat 96 de acţiuni de control a activităţii de pescuit recreativ sportiv şi de prevenire şi combatere a braconajului piscicol”, mai transmite preşedintele Aqua Crisius, Mihai Togor.

preluare

bihor pescarilor sportivi (aps) aqua crisius că, anul acesta, pescuitul sportiv bihor mod

13.3KB


_______________________________________
Pescuitul inainte de toate.

pus acum 10 ani
   
koko
Moderator

Din: Oradea
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1584
Interesant dl-e Togor,de ce trebuie scos acel aviz in fiecare an???

Pentru ca pe acel aviz dat de asociatia dumneavoastra,la alineatul (20)scrie negru pe alb,urmatoarele:Prezentul aviz isi pierde valabilitatea:

                                          1)La expirarea permisului de pescuit.

                                          2)In situatia nerespectarii prevederilor lui,incalcarea fiind sanctionata contraventional sau penal,dupa caz,de prevederile OUG57/2001 Legii 49/2011,
OUG 195/2005 cu modificarile si completarile ulterioare.Deci ceea ce faceti dumneavoastra nu
se cheama cumva "ABUZ"??????


_______________________________________
Pescuitul inainte de toate.

pus acum 10 ani
   
koko
Moderator

Din: Oradea
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1584
Filme documentare şi trasee turistice pentru ariile protejate ale Bihorului

a un an de când a demarat un proiect european pentru identificarea tuturor speciilor şi habitatelor existente în ariile protejate din perimetrul defileurilor Crişului Repede şi Crişului Negru, Asociaţia Pescarilor Sportivi Aqua Crisius a obţinut finanţare europeană pentru un al doilea proiect ce vizează aceste arii, pe care ONG-ul le are în custodie.
Proiectul "Management integrat conservativ şi participativ al siturilor ROSCI0049 Crişul Negru, ROSCI0050 Crişul Repede amonte de Oradea, ROSPA0123 Lacurile de acumulare de pe Crişul Repede, ROSCI0262 Valea Iadei, ROSCI0061 Defileul Crişului Negru, ROSCI0104 Lunca inferioară a Crişului Repede, ROSCI0068 Diosig" a fost lansat luni, într-o conferinţă de presă, având o valoare de 2.055.287 lei, din care contribuţia nerambursabilă este de 90%.

"Prin acest proiect nou, vrem să punem în evidenţă zonele protejate uitate sau neglijate", a explicat Andrei Togor, manager de proiect. Altfel spus, aceste arii protejate, întinse în total pe 11.715 hectare, vor fi promovate în rândul turiştilor şi al localnicilor deopotrivă, astfel încât oamenii să ştie de ce sunt protejate, dar şi ce au voie să facă în perimetrul lor.

Printre bujori şi lilieci

"Proiectul este concentrat în primul rând pe Defileul Crişului Negru şi Valea Iadei, pentru că aici există două specii endemice: bujorul banatic, în defileul Crişului Negru, o rezervaţie de 15 hectare pe Dealul Păcău, şi liliacul carpatin sau transilvănean, pe Valea Iadei, într-o rezervaţie de două hectare", a precizat şi preşedintele Aqua Crisius, Mihai Togor.

Pentru ca turiştii să poată vedea cele două specii deosebite, Aqua Crisius va amenaja două trasee turistice: unul lung de 11 kilometri, prin defileul Crişului Negru, care va duce pe Dealul Păcău, la rezervaţia de bujori banatici, iar un altul de 15 kilometri, care va urma drumul judeţean din Valea Iadei, cu abateri spre cascadele din zonă, unde turiştii pot descoperi atât liliacul carpatin, cât şi specii de fluturi deosebiţi. De asemenea, în aceste zone turiştii se pot întâlni cu urşi, pisici sălbatice, lupi şi râşi, iar în râurile din arii pot vedea 10-12 specii de peşti protejaţi, printre care Dunărţia, Mihalţul ori Pietrarul.

De-a lungul ambelor trasee se vor amplasa podeţe şi panouri de informare, pe care se vor regăsi inclusiv coduri de tip QR. Acestea vor putea fi scanate cu orice telefon mobil de tip smartphone şi vor dezvălui utilizatorului toate informaţiile necesare despre zona în care se află. De asemenea, în arii vor fi montate panouri de avertizare din care turiştii vor afla, de pildă, că accesul în rezervaţia bujorilor banatici se face doar în prezenţa rangerilor.

Atenţie, se filmează!

Tot în folosul turiştilor, Aqua Crisius va realiza un punct de informare la Şoimi, care va fi şi prietenos cu mediul, căci va fi dotat cu panouri solare şi o mini-staţie de epurare ecologică.

O activitate inedită a proiectului presupune realizarea unui film documentar de 30 de minute şi a altor 7 filme de câte 2 minute, în care se vor prezenta speciile protejate şi cum trebuie ele ocrotite. "Va fi editat şi un album în care vor fi prezentate valorile naturale ale ariilor protejate pe care le administrăm", a mai spus preşedintele Aqua Crisius.

De asemenea, în cadrul aceluiaşi proiect, Aqua Crisius va realiza aşa-numitele planuri de bază, adică studiile care vor arăta ce obiective trebuie păzite în cadrul zonelor protejate şi cum pot fi ele păzite. "Aceste planuri sunt în lucru şi nu am cunoştinţă să mai existe aşa ceva în ţară", a completat Mihai Togor.

În fine, în cadrul proiectului se vor ţine şi cursuri de calificare pentru 12 rangeri din cadrul Aqua Crisius, şi se vor achiziţiona echipamentele necesare pentru în activităţile de management ale ariilor protejate.

Proiectul a demarat, oficial, la 1 noiembrie 2013 şi se va întinde pe durata a 26 de luni.
preluare bihoreanul.ro

filme şi trasee turistice pentru ariile protejate ale bihorului când demarat proiect european

27.9KB

Modificat de koko (acum 10 ani)


_______________________________________
Pescuitul inainte de toate.

pus acum 10 ani
   
koko
Moderator

Din: Oradea
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1584
Cam scumpe panourie de informare nu??d-le Togor,dar parca ati mai primit fonduri pentru acele panouri tot pentru zona amintita care lipsesc cu desavarsire.Dar iata minune!!!dupa atatia ani de cand sunteti custode ati avut fonduri sa va faceti uniforme conform legii??Curs de calificare pentru Rangeri??Sa intelegem ca Rangerii dumneavoastra pana acum nici nu au avut calificare??
Poate ar trebuii sa faceti un documentar cum ati lasat sa se distruga malurile Crisului Repede de
la podul CFR Iosia pana dincolo de Santandrei,nu credeti domnule Togor??


_______________________________________
Pescuitul inainte de toate.

pus acum 10 ani
   
koko
Moderator

Din: Oradea
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1584
PANOURI DE INFORMARE

                              valoare de 2.055.287 lei

Panouri ca si astea??? domnule Togor c-am scumpe rau nu credeti??Oare nu ar trebuii sa le vada si cei de la DNA???

panouri informare                      

6.6KB


_______________________________________
Pescuitul inainte de toate.

pus acum 10 ani
   
koko
Moderator

Din: Oradea
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1584
APS Aqua Crisius recrutează expert habitate-specii cu studii în domeniul biologiei sau științei mediului, cu experiență de minim 3 ani, implicare în domeniul ONG de minim 1 an și expertiză GIS. Așteptăm CV-uri pe adresa sau la sediul nostru din Piața 1 Decembrie nr. 2, Oradea.

_______________________________________
Pescuitul inainte de toate.

pus acum 10 ani
   
koko
Moderator

Din: Oradea
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1584
Domnule Togor dupa atatia ani numai acuma incercati,sa recrutati un (expert)??? Inseamna ca
d-le Togor nu ati functionat dupa Contractul de Administrare al Ariilor Naturale Protejate sau al conventiei de custode pe care
dumneavoastra ati semnato.Deoarece conform Art,3.lit.c.al unei semenea Contract scrie asa:

-Sa asigurati un buget care sa permita buna administrare a ariei naturale protejate,inclusiv a functionarii consiliului stintific si a consiliului consultativ de administrare,conform bugetului asumat.anexat contractului pe care l-ati semnat d-le Togor.

Deci cum a functionat consiliul stintific daca dumneavoastra ca si custode nu aveti un expert in domeniul biologiei si stiintei mediului???

Modificat de koko (acum 10 ani)


_______________________________________
Pescuitul inainte de toate.

pus acum 10 ani
   
admin
Administrator

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2225
La cat a costat materialul, vopseaua, pictorul, cred ca inca a fost putin, mai ia cateva milioane si atunci sa vezi arii protejate pe LUNA, sau poate chiar pe SOARE unde se vor proteja LUNATECI si probabil coreeni care au ajuns primi pe soare cand a fost intuneric, exact asa si cel mentionat mai sus.

pus acum 10 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la