Pro Pescar
Acest forum se adreseaza tuturor pescarilor sportivi
Lista Forumurilor Pe Tematici
Pro Pescar | Reguli | Inregistrare | Login

POZE PRO PESCAR

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
lovely_pink din Bucuresti
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 48 ani
Pro Pescar / Discutii / pescuit pe crisuri Moderat de Gigi, Tibi
Autor
Mesaj Pagini: 1
Gigi
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 256
Ce parere aveti daca am mai povesti si despre norocul nostru la partidele de pescuit si marile capturi cu care ne laudam? Asa ... la general.
De la inceputul sezonului pana acum am facut cateva partide de pescuit in cateva duminici dimineata sau in cateva zile lucratoare dupamasa (sarbatori religioase) dupa ce am scapat de la servici. Ce va pot povesti? In prima partida am reusit sa capturez trei scobari pe care i-am retinut, dupa care au intrat snaiderii si clenuseii in acel loc asa ca am schimbat locul, in urmatoarele partide, pe raza localitatii Borz. Aici am avut o partida de doua ore furtunoase, in care am intepat peste 30 de cleni. Toti erau asa de mari incat s-au intors, cu dureri de buza, in mediul natural. Desi am mers acasa cu traista goala a fost fain, deoarece nu m-am plictisit deloc, unii clenusei cat palma chiar trageau zdravan de spit dupa intepare. Le-am promis ca ne vom mai vedea dupa ce mai cresc.
Curios sa vedem cum se comporta cleanul mare pe acele locuri, deoarece am observat un mediu prielnic acestui peste cu bolovani dupa care sa se ascunda, cu maluri cu salcii si radacini unde sa isi faca salas am decis ca intr-o duminica dimineata sa incerc o partida la vobler in zona. Nu pot sa zic ca nu am avut capturi unele chiar frumusele, dar sub dimensiuni inafara de o bucate de cca 700g care a fost si singurul retinut.
A urmat o perioada de pauza dupa care acum doua saptamani intr-o dupamasa am testat iarasi acele locuri la scobar. Probabil datorita incalzirii apei obletele a inceput sa sara pe tot ce cade in apa. Cu doua boabe de arpacas am reusit sa il evit si sa prind 1 scobar si 7 batcute.
Am mai incercat cateva partide pe locurile respective si la Soimi, dar de data aceasta nici macar cu porumb nu am mai evitat obletele. Am reusit sa agat un scobar la 500g. Scobarii erau acolo, dar datorita abundentei obletilor, pluta nu apuca sa mearga juma de metru ca si era ridicata sau oprita in curent de snaiderii care imi atacau momeala. Adevarul e ca la porumb intrau niste obleti gigantici, cat palma  iar la arpacas chiar si la doua boabe snaiderei cat degetul. Ma uitam pe apa in sus si in jos si aveai impresia ca ploua asa miscari faceau obletii la suprafata apei. Din cand in cand mai sareau si scobarii asa cat sa-ti mai dea speranta si sa te anunte ca inca sunt in zona 
Dina partidele facute observ ca pe tronsonul unu al Crisului Negru, pana la spre Ginta, acesta musteste de obleti. Acestia par a fi pestele viitorului in aceasta zona. Adevarul ca aici nu ii deranjeaza rapitorii aproape deloc. Clenii ce mai baga spaima in ei si pe cateva locuri cate un somn ratacit iar in rest pot sta linistiti, poate serpii ce ii mai ataca. In schimb la Ginta, unde incepe avatul sa faca legea fug snaiderii ca din pusca. Si acolo sunt cam la fel de multi si de multe ori ii vezi cum sar pe mal cand ii ataca avatii. Si probabil din acest motiv la Ginta, vara, se poate pescui si cu viermus. Dar binenteles ca peste tot partidele depind de pofta de mancare a pestelui.
Pe la voi cum sta cu pofta?


pus acum 11 ani
   
admin
Administrator

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2225
Nici noi nu ne prea laudam cu scobarul, am prins acum 2 saptamani in centru la feeder 12 bucati peste 600 gr, de atunci  nu am mai iesit la scobar, aseara am fost pe colector la Sanicolaul roman am incercat la stiuca, dar nu a intrat decat somn pitic in schimb am prins un somn  in jur de 500 gr pe care l am eliberat, in rest vegetatie cat cuprinde, duminica vrem sa incercam din nou.

pus acum 11 ani
   
Gigi
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 256
Fir intins pe Duminica.

Si eu ma gandesc sa ies la o mica partida, macar sa mai terorizez niste snaideri  ... daca altceva nu iese.

Poate o sa incerc si eu sa vad ce sa intampla la un feeder micut.


pus acum 11 ani
   
admin
Administrator

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2225
Duminica chiar a fot o zi productiva am luat o stica de 2 kg si babusca si batcuta la Roit pe canal.

pus acum 11 ani
   
Gigi
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 256
Nu e rau deloc. Si eu am iesit la o partida de doua ore soldata cu capturarea unui scobar si inca o batcuta si binenteles o droie de obleti  activitate maxima nu alta


pus acum 11 ani
   
Gigi
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 256
Apropo de stiuca ar trebui sa se porneasca pe mancat ... ce parere aveti? Tot planuiesc sa fac o incursiune la acest peste, dar timpul e inamicul meu numarul unu, plus ca am auzit ca nu prea se inghesuie la mancat numai alea micute si alea cam rare.

As incerca la Ghiorac sa vad ce activitate este ... stie cineva ceva?


pus acum 11 ani
   
admin
Administrator

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2225
Pe Sanicolau pauza, doar babusca si batca.

pus acum 11 ani
   
Gigi
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 256
Mersi.
Deci acuma se prinde momeala 
Atunci mai prindem momeala si mai asteptam sa-i vina pofta   


pus acum 11 ani
   
admin
Administrator

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2225
Intra bucati frumoase de babusca rosioara, scobar, dar pe arpacas, stiuca nu se arunca, cate un salau din cand in cand.

pus acum 11 ani
   
Gigi
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 256
Helow

Cum mai stati cu pestii?

Am auzit ca domnul scobar nu prea coopereaza cu pescarii. Se tine de piatra, nu sare, nu mananca noroc cu snaiderii, ca altfel pescarii spun ca s-ar plicitisi de moarte. 

Pe la voi ce se mai intampla?


pus acum 10 ani
   
admin
Administrator

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2225
Se prinde destul de bine scobar, morunas, babusca, nada pe care o folosesti conteaza foarte mult.

pus acum 10 ani
   
koko
Moderator

Din: Oradea
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1584
Crişul Repede se îneacă sub ochii orădenilor

Exploatarea energetică şi betonarea malurilor au condus la aspectul de azi al râului: plin cu bălării acvatice.

Plimbarea pe malul Crişului Repede riscă să devină una demoralizantă, judecând după aspectul contemporan al râului. De altfel, însăşi denumirea cursului de apă pare să-i fi tot mai improprie. Cel puţin pe raza municipiului Oradea. Mai exact, în zona sa centrală. Cu malurile betonate deja de mai multă vreme în amonte de podul Dacia şi cu un debit tot mai scăzut, râul a început să cedeze în faţa vegetaţiei acvatice.
Administraţia Bazinală Ape Crişuri a renunţat să mai cureţe malurile de bălării, deoarece utilajele s-ar rupe în bolovanii de pe fund. Bolovani aduşi, desigur, de amenajarea realizată de firma Repcon. Între timp, amenajarea râului continuă în Oradea. Cu mai puţin beton, însă cu la fel de multă piatră.
Debitul scăzut al râului este cauza principală a accentelor de baltă pe care le capătă mai nou Crişul. Motivaţiile sunt de natură economică. Mai precis energetică. Omul modelează natura după chipul şi asemănarea sa.
Crişul Repede se sufocă între „bordurile” de beton pe care „civilizaţia” urbană i le-a impus, în plin Centrul Oradiei. În amonte de podul Dacia, râul mai că bălteşte. Vegetaţia lacustră pune tot mai mult stăpânire pe cursul apei. Iar mirosurile specifice bălţilor se fac resimţite tot mai accentuat pe malul Crişului. Astfel, în Oradea, denumirea râului poate căpăta o valenţă ironică.
Crişul prea puţin repede
Un pescar ce-şi făcea veacul pe malul râului, fost angajat în domeniul lucrărilor hidrotehnice, ne-a spus, la rându-i, nemulţumirile. Tot mai puţini peşti, susţine orădeanul. „Acum, găseşti tot mai puţin mreană şi clean. Mai mult caras şi lin, ca într-o baltă părăsită. Era şi ştiucă, pe ambele maluri, când sălciile erau chiar la mal, la apă!”, ne-a spus omul, care deplânge slabul debit al râului. Ştie că de vină sunt barajele care stochează apa, în scopul producerii energiei. Astfel, Crişul ajunge să arate tot mai trist în plin Centrul Oradiei. Iar draga, utilajul celor de la Ape Crişuri nu s-a mai văzut de ani de zile. Şi nici n-o vom mai vedea, ne transmite directorul Administraţiei Bazinale Ape Crişuri, Dumitru Voloşeniuc. Motivul: pentru a elibera râul de vegetaţia acvatică, draga ar trebui să ia şi din mâlul de pe margine. Însă din cauza betonării malului, mâlul de pe fundul apei a dispărut, fiind înlocuit de bolovani. Ca atare, cei de la Ape Crişuri lasă vegetaţia să crească-n voie, de frică să nu-şi rupă utilajul cu care ar putea curăţa cursul apei. Soluţia lui Voloşeniuc pentru „dezmorţirea” Crişului în Oradea: la mâna naturii – ploi abudente şi, implicit, un debit mai mare, care să ducă la vale vegetaţia! Mai cu seamă că, ne transmite şi şeful de la Ape Crişuri, de fapt Hidroelectrica este cea care dirijează debitul râului. Aşadar, producerea de energie, coroborată cu perioadele de secetă, afectează Crişul tot mai vizibil. Iar seceta este cauzată şi de tăierile iresponsabile de păduri la care autorităţile asistă în mod complice, de 22 de ani încoace. Invariabil, mediul înconjurător este ciuntit, tot mai vizibil, de „civilizaţia” umană devoratoare de resurse.
Incantaţii pentru ploaie
„Apa se acumulează în baraje. Cantitatea necesară de volum de apă care trebuie să vine în aval, spre Ungaria, este cum este. Ăsta este debitul pe timp de vară. Da, constatăm şi noi. Putem să intervenim, dar n-are niciun rost, pentru că dacă peste două-trei săptămâni plouă torenţial şi vin afluenţii de la Oşorhei, Fughiu, Tileagd, atunci se curăţă. Creşte debitul cu jumătate de metru şi natural împinge la vale toată masa asta. Iar trestia şi stufărişul nu sunt neapărat rele. Se mai aciueşte fauna pe acolo”, ne-a declarat Voloşeniuc, menţinând că, din perspectiva precipitaţiilor necesare pentru creşterea debitului Crişului, şi această perioadă este una secetoasă. Chiar dacă nu pare.
În ceea ce priveşte aspectul şi mirosul râului, Voloşeniuc a indicat şi spre conductele prin care Crişul este poluat de diverşi privaţi, în municipiu. Cum este cazul pârâului Paris.
.

pescuit crisuri repede sub ochii şi betonarea malurilor condus aspectul azi râului: plin

55.4KB


_______________________________________
Pescuitul inainte de toate.

pus acum 10 ani
   
koko
Moderator

Din: Oradea
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1584
Crisul Repede, atacat de Ciuma baltii

Aplatizarea albiei raului CrisulRepede în amonte de Podul Dacia a înmulţit excesiv Ciuma baltii, cu riscurile aferente.

Ecologiştii CRSE şi biologul Anna Marossy au propus joi dragarea raului Crisului Repede ca soluţie împotriva eutrofizării, adică a dezvoltării excesive a vegetaţiei acvatice cu riscul înmulţirii ţânţarilor şi apariţiei mirosului de apă stătută.
„Şi pentru nespecialişti e evidentă eutrofizarea de pe Crisul Repede între Podul CFR şi Podul Dacia. Principala cauză e faimoasa betonare din urmă cu mai bine de cinci ani. Atunci pământul decopertat a fost lăsat în Criş, peste albia care era curată, nisipoasă şi pietroasă. Aşa s-a aplatizat cursul natural al râului Crisul Repede, transformându-l pratic într-un canal. Şi s-au creat condiţii pentru creşterea unor plante inestetice şi dăunătoare ecosistemului. Iar debitele mici şi variabile au agravat problema. Propunerea noastră e ca în cadrul amenajărilor hidrotehnice să se includă şi dragarea acelui tronson”, a precizat Mihai Togor.
„Controlul asupra debitelor Crişului este în mâna Ministerului Industriei şi a Hidroelectricii. Din păcate, variaţiile mari de debit au înlesnit proliferarea Ciumei Bălţii. Până şi cehii care au fotgrafiat Oradea din avion au observat petele verzi de la suprafaţa Crişului. Şi pe Peţa s-a agravat această problemă. Dacă nu se iau măsuri, plantele putrezite vor înmlăştina Crişul, oxigenul se va împuţina şi se va afecta tot lanţul trofic, nu doar peştii. Vor dispărea broaştele şi se vor înmulţi ţânţarii”, a completat biologul Anna Marossy.
ABA: Vom draga Crisul Repede!
L-am chestionat în context şi pe directorul Administraţiei Bazinale Ape (ABA) Crişuri, Pasztor Sandor.
„Întradevăr, eutrofizarea apare la debite reduse şi temperaturi mari. În ultima perioadă debitele au fost foarte mici, de 5 – 6 mc/secundă, întrucât a fost o perioadă de semi-secetă. Nu am putut risca să dăm drumul la apă din barajele de la Tileagd şi Lugaş fiindcă trebuie să ţinem o rezervă de apă şi pentru luna august ca să nu fim nevoiţi să impunem restricţii de apă la populaţie. Dar după ploaia de miercuri seară am putut da drumul la apă. Azi (ieri – n.r.) s-a ajuns la un debit dublu, de 12 mc/secundă. Cât priveşte dragările, vizăm îndeosebi zona Sovata, unde s-a acumulat mult mâl. În funcţie de banii pe care îi vom avea, vom draga şi porţiuni din amonte de Podul Dacia. Deocamdată suntem angrenaţi financiar în amenajarea malurilor”, ne-a declarat Pasztor.


pescuit crisuri crisul repede, atacat ciuma baltii albiei raului amonte podul dacia excesiv ciuma

31.7KB


_______________________________________
Pescuitul inainte de toate.

pus acum 10 ani
   
koko
Moderator

Din: Oradea
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1584
Crişul verde redat orădenilor”

pescuit crisuri verde redat

37KB


_______________________________________
Pescuitul inainte de toate.

pus acum 10 ani
   
koko
Moderator

Din: Oradea
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1584
Asa este si inca ce verde!!!

pescuit crisuri asa este inca verde!!!

58KB


_______________________________________
Pescuitul inainte de toate.

pus acum 10 ani
   
koko
Moderator

Din: Oradea
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1584
IATA CINE RASPUND DE CRISUL VERDE

pescuit crisuri iata cine raspund crisul verde

48.5KB


_______________________________________
Pescuitul inainte de toate.

pus acum 10 ani
   
koko
Moderator

Din: Oradea
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1584
DAR SA NU UITAM DE ACTORUL
                                                     PRINCIPAL
                       
                                       CARE AR TREBUII SA RASPUNDA DE
                                        BIODIVERSITATEA CRISULUI FIIND
   
                                        CUSTODELE ARIILOR PROTEJATE PE       
                                         CRISUL REPEDE.FRUMOS!!!!!!!!!!!!!!!

pescuit crisuri dar uitam                    

12.6KB


_______________________________________
Pescuitul inainte de toate.

pus acum 10 ani
   
koko
Moderator

Din: Oradea
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1584
E VERDE RAU DOMNILOR.

pescuit crisuri verde rau domnilor.

33.5KB


_______________________________________
Pescuitul inainte de toate.

pus acum 10 ani
   
koko
Moderator

Din: Oradea
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1584
Dulău... la pescuit: Fostul consilier judeţean Ştefan Dulău a defrişat şi a făcut săpături ilegale într-o arie protejată, ca să-şi facă lac


Susurul Crişului Negru a fost astupat, la începutul săptămânii trecute, de duduiala buldozerelor şi buldoexcavatoarelor. În plină arie protejată, o suprafaţă de 1,5 hectare de teren de la marginea comunei Tinca a fost defrişată, iar în locul plopilor şi sălciilor ocrotite de lege au apărut două diguri ale unui viitor lac artificial.
Cel care a comandat lucrările e fostul consilier judeţean Ştefan Dulău, care a acţionat ca şi cum ar fi stăpânul zonei deşi nici măcar terenul nu este al lui. Pentru că nu avea nicio aprobare pentru lucrări, chit că trebuia să obţină avize de la mai multe instituţii, Dulău s-a trezit nu doar luat la întrebări de comisarii de mediu, ci şi pârât la procurori...

Ca după război

Săptămâna trecută, comisarii Gărzii de Mediu Bihor au fost sesizaţi că la Tinca, între pădure şi malul drept al Crişului Negru se desfăşoară lucrări neautorizate. Ajunşi la locul indicat în reclamaţie, cunoscut de localnici ca Braţul Mort al Crişului, inspectorii au constatat că faptele sesizate se confirmă. Toţi arborii şi arbuştii de pe o suprafaţă de 1,5 hectare, aflată la nici 15 metri de albia râului, fuseseră doborâţi la pământ.

Comisarii n-au mai avut cum să estimeze numărul copacilor tăiaţi. Ştiu însă că zona a fost plină de plopi, sălcii, salcâmi şi felurite specii de arbuşti. De altfel, plopii şi sălciile de aici reprezintă unul din motivele pentru care întreg defileul Crişului Negru a fost declarat arie naturală protejată.

În locul copacilor a apărut acum o baltă imensă, mărginită cu două diguri din pământ acoperit cu pietriş, unul lung de 230 de metri, altul de 40 de metri, înalte ambele de 4 metri. De asemenea, un vechi dig din apropiere fusese reparat pe o lungime de 600 de metri. Alături erau un buldozer, un buldoexcavator şi o autobasculantă pentru transport pământ şi nisip.
Echipă completă

Cum suprafaţa defrişată şi îndiguită se află în perimetrul Sitului Natura 2000 Defileul Crişului Negru şi în cel al Câmpiei Crişului Alb şi Crişului Negru, comisarii de mediu porniseră în control însoţiţi de reprezentanţii custodelui siturilor, Asociaţia Aqua Crisius, precum şi de un angajat al Primăriei Tinca şi de un pădurar al ocolului silvic aflat în imediata apropiere. În plus, fiindcă potrivit sesizării persoana care a comandat lucrările este preşedintele Asociaţiei de Vânătoare şi Pescuit Tinca, Ştefan Dulău, comisarii l-au luat şi pe acesta cu ei, ca să asiste la verificările în teren.

Fost consilier judeţean, întâi în numele PSD şi apoi al PDL, Dulău nu e fitecine în zonă: patron al firmei Costdul Tinca, a ţinut pe vremuri bufetul de incintă al Prefecturii, iar între 2006-2012 a administrat cantina Universităţii orădene, transformând-o în local de nunţi, botezuri şi mese de pomană până ce a fost evacuat pentru neplata chiriei şi utilităţilor.

Luat prin surprindere

La controlul în teren, Dulău a recunoscut din start că el a comandat lucrările, ba chiar le-a dezvăluit inspectorilor planurile sale: voia să facă un heleşteu, adică un lac artificial pentru pescuit, contra taxă, evident. Aşa că a excavat pământul şi a înălţat digurile, montând conducte pentru umplerea lacului cu apă din Criş. Totul fără nicio aprobare, dar şi fără multă minte. "Şi-a gândit destul de prost afacerea, pentru că era foarte aproape de Criş şi la orice ploaie mai serioasă risca să-i ducă râul toţi peştii", spune un specialist care a văzut amenajarea.

Mai grav e că proiectul a fost complet pe lângă lege. Deşi Dulău susţine că s-a înţeles cu proprietarul terenului, parohia romano-catolică din Tinca, n-a prezentat niciun act care să-i susţină spusele. Apoi a încercat să facă lacul artificial fără niciun aviz, deşi îi trebuiau aprobări de la Primăria Tinca, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Administraţia Bazinală de Apă Crişuri şi de la custodele sitului, Asociaţia Aqua Crisius. Ca urmare, comisarii de mediu au dispus pe loc sistarea lucrărilor, cerându-i să se prezinte a doua zi la sediul Gărzii de Mediu, pentru lămuriri. "A venit, dar n-a mai adus nicio explicaţie în plus", spune un angajat al Comisariatului.

"Pentru atâta?"

Contactat de BIHOREANUL, Dulău a bagatelizat gravitatea faptelor sale, dându-se victima birocraţiei. "Am vrut să fac ceva frumos, dar am renunţat. Era un colţ de pământ cu nişte bălării pe care le-am curăţat, dar nu mai fac nimic", zice acum afaceristul.

Întrebat de reporter de ce nu a urmat calea legală, cerând avizele necesare, afaceristul cu ambiţii politice s-a arătat de-a dreptul contrariat: "Pentru atâta? Înţelegeam dacă aş fi făcut o construcţie...". Cert este că, nemulţumit de "piedicile" suferite, şi-a abandonat planurile şi nu mai are de gând să continue nicio investiţie.

Nu la fel de uşor au închis subiectul comisarii de mediu, care la finele săptămânii trecute au depus la Parchetul Bihor o plângere penală împotriva sa. Asta, însă, nu pare să-l fi afectat pe întreprinzător. "Nu sunt nici primul om din România, nici ultimul anchetat", se consolează el. Şi nici ultimul individ care, cu tupeu, îşi pune interesele mai presus de lege...

COPACI PROTEJAŢI
Legea-i apără, Dulău îi omoară!

Situl Natura 2000 ROSCI 0049 Crişul Negru, ce include perimetrul în care Ştefan Dulău a încercat să-şi facă lacul artificial, se întinde pe o suprafaţă de 850 de hectare şi este protejat pentru habitatele de aici, inclusiv pentru zăvoaiele de plopi şi sălcii pe care afaceristul le-a defrişat. De asemenea, zona are un statut special şi datorită speciilor de peşti din râu, precum avatul, mreana vânătă, zvârluga, răspărul şi dunariţa.

Terenul "amenajat" de Dulău se suprapune, în parte, şi cu teritoriul sitului Natura 2000 ROSPA0015 Câmpia Crişului Alb şi Crişului Negru, protejat la rându-i pentru pădurile de luncă de pe cursurile celor două râuri şi pentru mlaştinile, fâneţele şi păşunile din zonă.

Conform regulamentelor ambelor situri, aprobate de Ministerul Mediului, orice investiţie făcută aici are nevoie atât de avizele instituţiilor publice responsabile, cât şi de acordul custodelui, răspunzător pentru conservarea ariei.

Adriana Totorean
.

pescuit crisuri pescuit: fostul consilier dulău şi făcut ilegale într-o arie

41.9KB


_______________________________________
Pescuitul inainte de toate.

pus acum 10 ani
   
koko
Moderator

Din: Oradea
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1584
D-le Togor unde sunt Rangerii??

Nu au timp asai??? sunt prea ocupati cu agasarea pescarilor nu??Oare nu ar trebuii sa va ridice
autorizatia de custode???

O declaratie de presa nu am vazut,sa dati cu rezolvarea acestui caz semnalat de catre Bihoreanul.
Dar declaratii ca fara avizul de arii,noi pescarii nu putem defasura activitatea de pescuit sportiv ati dat-o repede pe acest an.

Modificat de koko (acum 10 ani)


_______________________________________
Pescuitul inainte de toate.

pus acum 10 ani
   
koko
Moderator

Din: Oradea
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1584
Se pare ca azi era valvataie mare, peste 20 de pescari pe 50 m, se prindea caras bucata dupa bucata, la fel de mare era si foamea pestele nici in juvelnic nu mai ajungea ci direct in plasa.

E dreptul lor sa pescuiasca si obligatia altora sa verifice cat de legal se face, ceea ce ar trebui facut si stiu ca in unele orase ca si Tg Mures se practica este pastrarea curateniei pe maluri. Uite cate gunoaie se vad in jurul pescarilor. In Tg Mures daca pescuiesti in zona orasului un reprezentant al primariei iti va incasa 5 ron si vei primi un sac de gunoi, la fel si daca stai la plaja doar.
Azi acelaşi lucru 35 de pescari, fiecare prindea câte o bucată de caras la fiecare 15 sec. Din păcate mulți peşti erau sub dimensiune(puiet de 1 an- 2ani) însă fiecare ajungeau ca de obicei în pungi..

pescuit crisuri pare azi era valvataie mare, peste pescari prindea caras bucata dupa bucata, fel

53.4KB


_______________________________________
Pescuitul inainte de toate.

pus acum 10 ani
   
admin
Administrator

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2225
La ora actuala stam cam asa 40% pescari AJVPS, 30 % AQUQ si 30% ANPA, se fac controale si culmea este ca intre acesti pescari doar 2 sau 3 sunt membri nostri restul AQUA SI ANPA, sa vezi ce gura stiu sa faca in momentul in care ii controlezi avem cew avem doar cu ei pescari care sunt corecti, de dimensiuni ce sa mai vorbim nimeni nu cunoaste de multe ori nici macar ce peste prinde daca il intrebi i-ti spune ca peste.

pus acum 10 ani
   
floseb
Membru nou

Din: ORADEA
Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 9
Ok, si sanctiuni se aplica?

_______________________________________
Catch&release

pus acum 10 ani
   
koko
Moderator

Din: Oradea
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1584
Art. 69. (1) Inspecţia piscicolă se realizeză de către funcționari specializați având funcția de inspectori piscicoli,
angajați ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură sau acreditaţi de către aceasta şi de către inspectorii comunitari în
conformitate cu acordurile internaționale, reglementările Uniunii Europene și legislația română.

Art. 70. (1) Sunt abilitați să constate contravenţiile, să aplice sancţiunile contravenţionale şi să constate infracțiunile
conform dispozițiilor prezente, inspectorii piscicoli, persoanele funcționarii ofițeri și agenți de poliție precum și alți agenți abilitați
de legi speciale din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, Inspecţiei Apelor, Poliţiei, Jandarmeriei, Inspecției Silvice.
(2) Administrațiile/custozii ariilor naturale protejate sunt abilitate să efectueze controlul activităților de pescuit comercial şi de
agrement pe teritoriul ariilor naturale protejate și de a aplica sancțiuni în conformitate cu prezenta lege sub coordonarea și în
condițiile reglementate de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură.
(4) Personalul cu drept de inspecție și control din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură sau acreditat de
aceasta cu această funcție, beneficiază de un stimulent stabilit prin ordin al autorităţii publice centrale responsabilă cu sectorul
pescăresc, pe baza unei grile de rezultate, propusă de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură.
Art. 74. Următoarele fapte constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 300 lei la 600 lei:
a. pescuitul de agrement al oricăror specii de peşte şi de alte vieţuitoare acvatice vii efectuat fără permis de pescuit
în habitatele piscicole naturale sau fără tichet teritorial sau necompletarea de îndată în carnetul de capturi a
capturii ;
b. neprezentarea permisului de pescuit, a licenţei sau autorizaţiei de pescuit atunci când acestea sunt solicitate de
către persoanele cu atribuţii de control;
c. încălcarea condiţiilor pentru practicarea pescuitului de agrement prevăzute în prezenta lege;
d. pescuitul de agrement al resurselor acvatice vii sub dimensiunile legale.

LEGEA EXISTA DAR DIN PACATE NU SE APLICA.

Ce am postat este un extras din noua lege a pescuitului din M.O.din 11.02.2014.


_______________________________________
Pescuitul inainte de toate.

pus acum 10 ani
   
Gigi
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 256
Buna dragii mei.
Nu am mai fost la pescuit de ceva vreme, iar acum, ca s-a mai linistit si limpezit apa, ma gandesc la o partida de pescuit pe malurile Crisului Negru.
Nu am mai incercat de mult pescuitul cu bulgare de mamaliga strans in carlig, asa ca o sa fac un test la mreana sa vedem ce se intampla (poate intra vre-un clean...?!?) si mai mult ca sigur il voi testa si pe prietenul meu obletele cu niste boabe de arpacas ... 
Poate dupa apusul soarelui voi pune si ceva greier in vre-o lanseta ... sa vedem de unde sare iepurele (snaiderul)...
Voi cum stati in "jocul" cu pestele?


pus acum 9 ani
   
admin
Administrator

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2225
Destul de bine, cate un scobar, morunas,babusca,caras si mai nou cate un crap.

pus acum 9 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la