Pro Pescar
Acest forum se adreseaza tuturor pescarilor sportivi
Lista Forumurilor Pe Tematici
Pro Pescar | Reguli | Inregistrare | Login

POZE PRO PESCAR

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Nebunyka pe Simpatie
Femeie
21 ani
Bacau
cauta Barbat
21 - 52 ani
Pro Pescar / Discutii / MINISTERELE SI INSTITUTIILE CARE RASPUND DE PESCUIT IN ROMANIA Moderat de Gigi, Tibi
Autor
Mesaj Pagini: 1
koko
Moderator

Din: Oradea
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1584
Deci dragi pescari,sa vedem de ce la noi in tara merge asa de prost activitatea de pescuit:

-1)In primul rand sunt doua ministere care fac legi si decrete si care gestioneaza pescuitul.
  -a)Ministerul Agriculturii.
  -b)Ministerul Mediului si Padurilor.
Colac peste pupaza s-a infiintat si agentia ANPA.Pentru ce??ca sa mai fie cineva care sa
traga pielea dupa noi pescarii.nu ne ajung AJVPS-urile.Si uite asa ne miram de ce nu mai avem peste in rauri,de ce a inflorit braconajul,dar nu in ultimul rand de ce nu mai controleaza nimeni apele,mai ales la noi in partea de vest al tarii.
Dupa cum sa vazut si anul asta pe ANPA ai doare la basca de paza apelor deoarece nu au personal indeajuns ca sa pazeasca apele si ca treaba sa fie oabla AJVPS-urile,arunca mata moarta in ograda ANPA-ului corect?Iar AJVPS-urile
nu au treaba cu pescarii numai in lunile in care merg sa-si plateasca cotizatiile,caci dupa aia sunt prea ocupati cu vanatoarea.

Dar hai sa trecem in revista activitatea alesilor nostrii din cele doua ministere,care  fac legi si pentru activitatea de pescuit.


De exemplu pe 2012 Ministerul Agriculturii a facut 51 de legi aparute in Monitorul Oficial,din care 13 legi pentru activitatea de pescuit,legi care stim cu totii cum sunt.
Ma mir cum nu sau cocosat,muncnind la atatea legi intr-un an de zile,saracii de ei.

Dar nici cei de la Ministerul Mediului si Padurii nu sunt mai prejos,ei intr-un an de zile au facut 31de legi,din care legate de activitatea de pescuit au scos exact 3legi,e vedeti ei sunt mai buni,nu credeti?

Iar ANPA? ei cu taxarea si cu sturionii lor.
Asa ca dragi pescari si useri al saitului,cam asta este situatia,din pacate.
Astept parerile voastre,despre aceasta situatie in care a ajuns pescuitul mai ales in judetul nostru.Iar daca sunteti curiosi de legile celor doua Ministere le gasiti pe topicul Legislatie,lecturare placuta.


_______________________________________
Pescuitul inainte de toate.

pus acum 11 ani
   
admin
Administrator

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2225
Vina nu o poarta numai AJVPS-urile ci cei care ne-au luat dreptul de a face controale pe ape publice, Koko nu are rost sa aruncam mata doar in curtea AJVPS.

pus acum 11 ani
   
admin
Administrator

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2225
Populări şi concursuri pescăreşti la Aqua Crisius
Asociaţia de Pescuit Sportiv „Aqua Crisius” şi-a schiţat deja programul de activităţi pe anul 2008, unele dintre ele, precum populările sau concursurile pentru copii. De asemenea, Aqua Crisius atenţionează braconierii că va efectua controale comune cu jandarmii, poliţiştii şi APS Livada în bazinele piscicole naturale gestionate de asociaţie.Aqua Crisius 2008
Tweet
Share


Adauga
Comentarii
Adauga un link
Rectifica
În această primăvară vor avea loc şi igienizări ale Crisului Repede (Vadu Crisului – 16 februarie şi Oradea / Sântion -  22 martie), Crisul Negru (Batăr – 19 aprilie) şi lacul Şauaieu (1- 15 martie)
Pe 31 mai va avea loc a VII-a ediţie a concursului „Undiţarul Ecologist Junior”.
Iar Ziua Pescarului (21 iunie) va fi punctată de concursuri de pescuit viteză, curăţat peşte, gătit ciorbă de peşte etc.
Vor mai avea loc concursuri între asociaţii, cu AVPS Livada (luna mai) şi KHESZ Bekes (dublă manşă, la Şauaieu şi în localitatea maghiară Csomko). De asemenea, în iulie va avea loc o expediţie româno-maghiară pe Crisul Negru şi pe Crisul Triplu.
Tot în cadrul colaborărilor transfrontaliere vor mai avea loc incursiuni la lacul Balaton, unde se poate pescui inclusiv anghilă de dimensiuni mari (vezi foto).
Aqua Crisius va depune şi două proiecte spre finanţare europeană: „PESCUITUL RECREATIV- alternativă ocupaţională pentru tinerii din Oradea”,  şi „Informarea utilizatorilor resurselor acvatice asupra importanţei biodiversităţii acvatice”.
Populările de primăvară şi toamnă la Şauaieu vor cuprinde ciprinide (crap, caras, amur, roşioară şi babuşcă
dar şi răpitori (ştiucă, şalău, biban, somn şi avat).
Anul va fi încheiat pe 13 decembrie cu un Târg de ustensile de pescuit second hand.
Cristian Horgos


pus acum 11 ani
   
admin
Administrator

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2225
Activităţi ale Aqua Crisius în această vară
Autor: Claudia BONCHIŞ
Preşedintele asociaţiei pescarilor sportivi Aqua Crisius, Mihai Togor, a susţinut ieri o conferinţă în cadrul căreia a prezentat mai multe puncte din programul de activitate pentru iunie-august.
În această perioadă va fi lansat proiectul "Pescuitul recreativ - o soluţie sănătoasă de petrecere a timpului pentru tinerii orădeni", iar azi va avea loc finala concursului Undiţarul Ecologist Junior ediţia a VII-a, la Şauaieu. La întrecere vor lua parte şase finalişti, cinci băieţi şi o fată, care timp de două ore vor putea să-şi arate îndemânarea de pescar. Va fi desemnat câştigător concurentul care va "captura" cei mai mulţi peşti. Ocupanţi primilor trei locuri se vor putea bucura timp de o săptămână de o excursie în Ungaria, în zona de formare a Crişului Triplu. Concursul va începe azi, de la ora 9.00, la lacul Şauaieu. De săptămâna viitoare asociaţiile de pescari vor începe un program de populare a apelor din judeţ cu diferite specii de peşti. O altă activitate pe care Asociaţia Aqua Crisius o va desfăşura în această vară va fi Cupa Presei şi a Jandarmeriei la pescuit, programate în iulie şi august.


pus acum 11 ani
   
admin
Administrator

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2225
Art. 29.. Se interzice deranjarea animalelor, distrugerea cuiburilor sau orice tip de poluare pe teritoriul siturilor ROSCI0061 Defileul Crişului Negru şi ROSCI0049 Crişul Negru, ROSCI0050 Crişul Repede amonte de Oradea şi ROSCI0104 Lunca Inferioară a Crişului Repede
Art. 30. Este interzis accesul public cu mijloace mecanizate prin cursurile de apă. Este permisă folosirea acestor mijloace doar de către administratorii şi / sau proprietarii de teren în scopul bunei gospodăriri, înspre locurile deţinute de aceştia, precum şi de către echipele de intervenţie.
Art. 31. Este interzisă orice activitate de automobilism, motociclism sau ciclism, în afara drumurilor publice, pe teritoriul siturilor ROSCI0061 Defileul Crişului Negru şi ROSCI0049 Crişul Negru, ROSCI0050 Crişul Repede amonte de Oradea şi ROSCI0104 Lunca Inferioară a Crişului Repede
Art. 32. Fotografierea sau filmarea în scop comercial fără aprobare si fara plata tarifelor legale nu este permisă în siturilor ROSCI0061 Defileul Crişului Negru şi ROSCI0049 Crişul Negru, ROSCI0050 Crişul Repede amonte de Oradea şi ROSCI0104 Lunca Inferioară a Crişului Repede. Cei interesaţi pot obţine un permis temporar de la Custode contra plăţii tarifului aprobat.
Art. 33. Fotografierea sau filmarea faunei sălbatice se va face doar în locuri special amenajate şi semnalizate de către Custode.
Art. 34. Organizarea de competiţii şi manifestările de grup de orice fel, cursuri care presupun accesul pe teren în zona R siturilor ROSCI0061 Defileul Crişului Negru şi ROSCI0049 Crişul Negru, ROSCI0050 Crişul Repede amonte de Oradea şi ROSCI0104 Lunca Inferioară a Crişului Repede şi în tabere fără avizul Custodelui sunt interzise.
Art. 35. Regimul deşeurilor pe teritoriul siturilor ROSCI0049 ROSCI0061 Defileul Crişului Negru şi ROSCI0049 Crişul Negru, ROSCI0050 Crişul Repede amonte de Oradea şi ROSCI0104 Lunca Inferioară a Crişului Repede se reglementează astfel:
a) este interzisă abandonarea, incinerarea sau depozitarea în gropi săpate în sol a deşeurilor de orice fel. Turiştii au obligaţia de a-şi evacua deşeurile pe care le generează pe timpul vizitării ariei naturale protejate. Deşeurile vor fi evacuate în afara siturilor, în locuri special amenajate pentru colectare;
Art. 36. În zona inundabilă dintre diguri este permisă deplasarea cu autovehicule numai pe drumurile deja amenajate
Art. 37. Capturarea fără drept a oricăror specii din cadrul faunei sălbatice a siturilor ROSCI0061 Defileul Crişului Negru şi ROSCI0049 Crişul Negru, respectiv ROSCI0050 Crişul Repede amonte de Oradea şi ROSCI0104 Lunca Inferioară a Crişului Repede nu este permisă. Nu este permisă distrugerea vizuinilor, cuiburilor păsărilor sau colectarea ouălor acestora.Art. 38. Recoltarea humusului şi decopertarea solului este interzisă pe întreaga suprafaţă a siturilor ROSCI0061 Defileul Crişului Negru şi ROSCI0049 Crişul Negru, ROSCI0050 Crişul Repede amonte de Oradea şi ROSCI0104 Lunca Inferioară a Crişului Repede cu excepţia lucrărilor autorizate cu acordul Custodelui.Art. 39. Agenţii de teren, custozii sau conducătorii de grup au obligaţia să interzică accesul în siturilor ROSCI0061 Defileul Crişului Negru şi ROSCI0049 Crişul Negru, ROSCI0050 Crişul Repede amonte de Oradea şi ROSCI0104 Lunca Inferioară a Crişului Repede, în următoarele situaţii:
a.  starea vremii nefavorabilă;
b.  pericol de viitură;
c.  persoane cu o stare fizică sau psihică inadecvată.
Art. 40. În perimetrul de protecţie este interzis accesul autovehicolelor şi parcarea acestora.
Art. 41. Camparea se va face, în limita locurilor disponibile, în locurile stabilite şi semnalizate pentru acest scop.
Art. 42. Prezentul regulament se completează cu prevederile Ordonanţei de Urgenţa a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul  şi acvacultura, cu modificările şi completările ulterioare si a legislaţiei secundare stabilită prin Ordin al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale.


pus acum 11 ani
   
admin
Administrator

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2225
Spunemi si mie Koko cum ayi vara prin mijlocul Crisului circulau buldozere, aveau aprobare de la custode pt asa ceva, sau asta nu are nici un efect asupra mrdiului, ce sa mai yic de groapa de gunoi a santandreiului unde toata miyeria este aruncata in cris.Astea nu sunt decat nimicuri, doar taxa de membru pe care o incaseaza AJVPS e problema, vad ca asta te deranjeaya cel mai mult.

pus acum 11 ani
   
koko
Moderator

Din: Oradea
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1584
Nu Mihai cel mai mult ma deranjeaza,ca AJVPS nu i-a sau macar ca sa incerce sa faca ceva inpotriva abuzurilor atat al celor care sunt custodele ariilor protejate,sau inpotriva celor de la mediu sau celor de la ape crisuri.Cred ca ai vazut si tu ca domnii de la AQUACRISIUS imediat pun in ziar tot despre activitatea lor,cei de la mediu la fel ce sa mai vorbim de ape crisuri,in schimb asociatia chiar daca a fost facut cu ou si otet prin presa a tacut malc fara a sufla vreo vorba,de ce oare?

_______________________________________
Pescuitul inainte de toate.

pus acum 11 ani
   
Gigi
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 256
Plus ca mai si raspandesc zvonuri printre pescari conform carora custozii Aqua au scos luna trecuta (inainte de Craciun) trei setci de la Soimi. Asta pentru a mai momi pescarii creduli sa le cotizeze inca un an pentru ..... nimic (sau minciuni). Si ii credeti zic ati vazut vreo poza sau vreo dovada?

Desi pe tot parcursul anului trecut asociatiile bihorene nu prea s-au laudat cu faptele lor pline de vitejie; spre final de an apar fel de fel de capturi de braconieri si scule de braconaj.
Ar fi fost frumos sa vezi ca si in prohibitie asociatia "cu tare" a facut controale peste controale impreuna cu jandarmeria, controale care sigur ar fi adus o prada frumosa de braconieri si plase de pescuit.

De ce toata aceasta (mult spus) "explozie" de capturi pe final de an?


Legile aveti dreptate sunt cum sunt si te cam lupti cu morile de vant ... dar dupa cum v-am dat anumite exemple in alte judete se incearca sa se faca cate ceva si uneori au si succes in actiunile lor. Dar in Bihor?

Daca ne gandim la cota la care a ajuns braconajul in prohibitie ... pai mie mi-ar fi frica sa fac paza pe cris in aceasta perioada. Pur si simplu anumiti indivizi au impresia ca e dreptul lor sa dea cu plasa in apa in aceasta perioada, iar daca ii deranjezi sunt in stare sa-ti dea in cap si sa te arunce in cris. Pana nu se pune jandarmeria pe ei si tratati ca hotii de cai nu iese nimic ...
Cum te ajuta aici legea sau legile? Toti au drepturi sa pazeasca si nimeni nu are putere sa faca nimic inafara de a arunca mata in curtea celuilalt, nu?


pus acum 11 ani
   
Gigi
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 256
Asta este frumoasa si prospera noastra tara.
Legi peste legi, unele anulate de altele, un cadru legislativ cat mai incurcat si instabil, incat nu stii ce sa mai iei de bun si ce sa anulezi.
Indiferent ca conduci o mica afacere, o firma mare sau o asociatie te lovesti de hatisul legilor din tara aceasta. In acest moment iti dai seama ca de fapt esti la mila celor care vin in control, care pot interpreta legea diferit.
Chiar am asisitat la o discutie dintre doi inspectori care se certau pe o anumita tema, unul  interpreta legea intr-un fel altul in mod opus ... si atunci tu cum faci sa fie bine?(dupa unul ai facut evaziune, dupa altul esti legal ... ?)
Si cum faci sa fii legal ... mai ungi, mai donezi ... etc.

Iar daca e vorba sa lucrezi cu statul, acolo unde sunt interese si bani multi (indiferent ca sunt lucrari publice, diferite licitatii, chiar si cazul impartirii apelor) acolo incurcatura legilor e colosala.
Si e facuta in asa mod incat sa aiba castig de cauza cine trebuie, nu cine merita.

Uneori te pun in situatii de gen: daca vrei sa-ti aprobam, fa cum spunem noi indiferent daca e legal sau nu si dupa aia scoate tu camasa pe unde poti.

Si atunci lupta-te tu, cu dreptatea in mana, sa ajungi la adevar.

O lege si o clasa politica corupta ... asta avem noi in tara asta.
Si daca vrem sa facem ceva si sa lucram cu ei, ca vrem ca nu vrem tre sa jucam acest joc marsav.


Iar daca cautam vinovati pentru situatia in care a ajuns pescuitul in judetul Bihor.
Ce sa zic, avem destui.
Statul acesta cu legile sale intortochiate si reprezentantii sai parveniti, care in loc sa urmareasca respectarea legilor, le folosesc in interesele lor proprii.
Asociatiile, care nu fac nici putinul care l-ar mai putea face.
Pescarii, care multi dintre ei nu mai sunt deloc sportivi (parca foamea ii conduce pe multi) si nu isi ingrijesc nici macar locurile in care pescuiesc. Ce sa mai vorbim de respectarea dimeniunilor pestilor, sau de cantitatile pe care le duc acasa sau alte reguli scrise si nescrise pe care ar trebui sa le respecte.
Dar asa e omul si asa au fost pescarii si inainte unii sportivi altii mai putin sportivi, insa au mai fost tinuti in lesa de asociatii pe acea perioada.
Braconierii, ca isi intind cu incapatanare plasele in apa sau ca isi arunca neincetat prostovoalele prin vaduri.

Cam astia cred ca sunt vinovati de situatie.


pus acum 11 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la