Pro Pescar
Acest forum se adreseaza tuturor pescarilor sportivi
Lista Forumurilor Pe Tematici
Pro Pescar | Reguli | Inregistrare | Login

POZE PRO PESCAR

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
lovely_pink
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 48 ani
Pro Pescar / Anunturi/Legislatie/Codex etic / ANUNT AQUA CRISIUS PENTRU 2014 Moderat de Gigi, Tibi
Autor
Mesaj Pagini: 1
koko
Moderator

Din: Oradea
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1584
Stimați pescari,

În anul 2014, pescuitul recreațional sportiv în judeţul Bihor se va desfăşura în mod similar anului 2013.

Mai exact, pentru a pescui pe apele publice (Crişul Repede, Crişul Negru, Barcău, Ier, canale, lacurile de acumulare de pe Crişul Repede - Lugaş, Tileagd, Fughiu), este nevoie de:

- Permis ANPA valabil pe anul 2014 care se poate obţine de la APS Aqua Crisius, ANPA (cu toate că dl inspector Vodă s-a pensionat şi în prezent situaţia este incertă) sau AJVPS, fiind identic ca valabilitate indiferent de sursa de procurare;
- aviz gratuit din partea APS Aqua Crisius obligatoriu pe Crişul Repede de la Vadu Crişului până la frontiera cu Ungaria şi pe Crişul Negru de la Uileacu de Beiuş până la frontiera cu Ungaria, zone care constituie situri de importanţă comunitară aflate în custodia APS Aqua Crisius.

Prohibiţia urmează să fie reglementată dar este de datoria noastră, a pescarilor, să protejăm în special reproducătorii.

Pentru pescuitul în ape de munte reprezentanţii Direcţiei Silvice ar trebui să încaseze diferite tarife aferente acestor zone de pescuit. Bineînţeles că este nevoie şi de permisul ANPA. Şi să nu uităm că pescuitul este permis în zona montană doar între 1 mai şi 15 septembrie.

Pentru acei pescari care doresc să pescuiască şi în alte judeţe, trebuie să ştiţi că, momentan, judeţul Bihor este singurul din România unde nu se plătesc tarife pe zona de pescuit (cu o singură excepţie între Vânători şi frontiera cu Ungaria - zona Ant, unde este prevăzută tarifarea zonală în favoarea APS Aqua Crisius).

În rest, pe toate apele publice din ţară este perceput un tarif zonal ca supliment al permisului ANPA. În mod teoretic, acesta se poate achita la faţa locului în cazul unui control, dar este bine ca atunci când dorim să pescuim în alte zone ale ţării să ne informăm din timp despre Asociaţia gestionară a fondului de pescuit respectiv.

În ce priveşte braconajul piscicol, un subiect atât de delicat, ţinem să le mulţumim acelor pescari care au avut atitudine în timp real, sesizând comiterea unor astfel de fapte. Am răspuns şi noi câtorva solicitări punctuale, venite în timp real, ale căror rezultate le-am făcut publice. În afară de acestea, în 2013 APS Aqua Crisius a efectuat 94 de acţiuni de control a activităţii de pescuit recreativ sportiv şi de prevenire şi combatere a braconajului piscicol.

În speranţa unui an 2014 cu fire întinse şi capturi numeroase,

Cu respect,
Echipa APS Aqua Crisius


_______________________________________
Pescuitul inainte de toate.

pus acum 10 ani
   
luki
Membru nou

Din: oradea
Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 10
ceea ce zic si scriu cei de la APS Aqua Crisius nu e valabil deoarece au pierdut prin instanta liceta pe apele publice ei au voie doar pe tronsoanele lor

pus acum 10 ani
   
admin
Administrator

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2225
In anul 2013 situatia crisurilor era incerta datorita procesului care era pe rol, asociatia Aqua Crisius avand autorizatiile de pescuit suspendate. Odata ce apele ne-au revenit inapoi nu vad de ce Aqua Crisius e atat de interesata, ar fi bine ca zonele sau mai bine zis ARIILE PROTEJATE de care tot bat din gura sa le delimiteze, amenajeze, conform legiilor in vigoare si dupa aceea sa inceapa cu trancanitul. Sa nu imi spuna ca tot bazinul Crisurilor este arie protejata pentru ca nu ii crede nimeni. Care este aria protejeata de la Santandrei, zona unde se arunca gunoiul din comuna si este impins in cris, zona de la Tarian unde sau taiat o groaza de copaci  pentru lemn de foc, unde sunt asa numiti rangeri?

pus acum 10 ani
   
admin
Administrator

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2225
La ora actuala este desemnat inspector piscicol pe judetul Bihor.

pus acum 10 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la